Tort “Micado” – un desert specific bucătăriei orientale

Tortul “Micado” este un desert tradițional oriental, deosebit de gingaș și gustos, ideal pentru o sărbătoare de familie. Se prepară din blaturi subțiri și fragede și este acoperit cu cremă delicioasă de smântână și lapte condensat fiert. Acest tort este foarte simplu de preparat și iese din prima. Savurați-l cu un ceai aromat!

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-3 pahare de făină

-2 ouă

-100 g de smântână

-100 g de zahăr

-100 g de unt moale

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-200 g de lapte condensat fiert

-400 g de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Blatul. Frecați zahărul cu unt, adăugați ouăle, smântâna și bicarbonatul de sodiu. Adăugați treptat făina (puteți adăuga mai puțină făină). Aluatul trebuie să fie moale. Dați-l la frigider pentru 30 de minute.

2. Împărțiți aluatul în 12-15 părți și întindeți-le subțire direct pe foaia de copt, adăugând făină, dacă este necesar. Puteți tăia blaturile de mărimea dorită în timpul întinderii sau după coacere. Înțepați blaturile cu furculița în câteva locuri.

3. Coaceți blaturile la 190 de grade până se vor rumeni (timp de 3-4 minute). Nu le coaceți mai mult timp, ca să nu fie uscate. Tăiați blaturile fierbinți cu ajutorul unei forme rotunde și păstrați resturile pentru presărare.

4. Crema. Bateți smântâna cu laptele condensat fiert. Puteți regla gustul și consistența, adăugând în cremă lapte condensat. Crema nu trebuie să fie nici densă, nici lichidă. Aceasta trebuie să se întindă bine pe blaturi, să nu se scurgă și să îmbibe bine blaturile neutre.

5. Lăsați tortul la temperatura camerei timp de 3 ore, apoi dați-l la frigider, preferabil peste noapte. Decorați tortul cu firimituri de blat sau glazură de ciocolată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1