Tort «Milchmädchen» – un desert deosebit de fin și gingaș!

Vă prezentăm rețeta unui tort deosebit de delicios, originar din Germania. Pregătit pe bază de lapte condensat (gr. ”Milch Mädchen”) acesta se obține deosebit de delicios, fin și aromat. Blaturile moi și pufoase se combină perfect cu crema fină de frișcă, iar aroma îți lasă gura apă. Este un desert deosebit de apetisant, ce se prepară uimitor de simplu și rapid. Încercați acest tort doar o singură dată și rezultatul vă va surprinde plăcut.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1 cutie de lapte condensat (400 g)

-2 ouă

-160 g de făină

-1 pachețel praf de copt (1 lingură)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-400 ml frișcă 35%

-0.5 pahar de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spargeți ouăle într-un bol. Turnați laptele condensat și amestecați. Folosiți un tel.

2. Cerneți în bol făina cu praful de copt. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă. Lăsați aluatul să se odihnească la temperatura camerei timp de 15 minute. Astfel, blatul va fi mai pufos.

3. Pe un fragment de hârtie de copt, desenați un cerc cu diametrul de 18-20 cm. Aranjați hârtia de copt pe tavă. Turnați în centru cercului 2 linguri pline de aluat și întindeți-l pe toată suprafața cercului. Dacă vă permite dimensiunea cuptorului, puteți coace câte 2 blaturi pe fiecare fragment de hârtie.

4. Coaceți fiecare blat în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 5 minute (până se rumenește puțin). Îndepărtați hârtia de pe blatul fierbinte și aranjați-l pe un prosop de bucătărie. Bateți frișca cu zahărul pudră, până obțineți o cremă.

5. Aranjați blaturile pe un platou și ungeți-le cu cremă de frișcă. Ungeți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. Decorați după gust. Dați tortul la frigider peste noapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1