Tort ”Mille Feuille” de casă – un desert veridic franțuzesc în propria bucătărie!

Vă prezentăm op rețetă de tort deosebit de delicios, pregătit în cele mai bune tradiții a bucătăriei franceze. Deși acesta pare a fi foarte asemănător cu tortul Napoleon, totuși varianta franceză se prepară diferit și conține mult mai puține calorii. Totuși, acesta rămâne a fi un desert deosebit de savuros și aromat, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

-aluat foietaj

-zahăr

-apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMA PATISSIERE

-500 ml de lapte

-vanilie

-3 gălbenușuri

-125 g de zahăr

-10 g de amidon

-50 g de făină

-100 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aranjați foaia de aluat foietaj pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Presărați aluatul cu zahăr și stropiți cu puțină apă.

2. Acoperiți aluatul cu hârtie de copt și aranjați încă o tavă de copt deasupra. Apăsați-o puțin. Astfel aluatul nu va crește în timpul coacerii.

3. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 15 minute. Întoarceți blatul pe partea cealaltă și coaceți încă timp de 10 minute.

4. Pregătiți crema: puneți aproximativ 350 ml de lapte la fiert. Între timp, frecați gălbenușurile cu zahărul, vanilia și făina. Folosiți un tel.

5. Treptat turnați laptele la temperatura camerei (150 ml) și amestecați până obțineți o masă omogen.

6. Imediat ce laptele a fiert, turnați în vas amestecul cu gălbenușuri și amestecați încontinuu. Amestecați până crema se va îngroșa.

7. Tăiați blatul în 3 fâșii de aceeași dimensiune.

8. Aranjați pe farfurie o fâșie de blat și ungeți-o cu un strat de cremă de aproximativ 1 cm. Repetați procesul cu celelalte două blaturi.

9. Acoperiți tortul cu crema rămasă. La dorință, puteți folosi glazură.

10. Dați tortul la frigider peste noapte.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1