Tort ”Napoleon” cu cremă ”Plombir” – toți vor dori să-l guste!

Vă prezentăm rețeta unui tort ”Napoleon” mai puțin obișnuit. Acesta se prepară cu crema ”Plombir”, fiind deosebit de aromat și delicios. Dacă doriți să diversificați meniul pentru masa de sărbătoare, acest tort cu siguranță va deveni o adevărată vedetă. Renunțați la deserturile clasice și surprindeți-i pe cei dragi cu un deliciu ce-i va cuceri pe toți.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-3 pahare de făină

-200 g de unt

-1/2 pahar de apă rece

-2 linguri de oțet 9%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-600 g de înghețată ”Plombir”

-300-350 g de unt

-5 pahare de lapte

-1.5 pahare de zahăr

-4 linguri de făină

-2 ouă

-2 pachețele de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: frecați untul cu făina. Adăugați apa și oțetul. Frământați un aluat omogen. Redați-i o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider pentru 2 ore.

2. Împărțiți aluatul în 20 de porții egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat rotund, cu diametrul de 24 cm. Obțineți niște blaturi foarte subțiri. Tăiați fiecare blat cu ajutorul unei forme sau a unei farfurii, astfel încât toate blaturile să fie de aceeași dimensiune. Înfigeți fiecare blat de câteva ori cu o furculiță.

3. Coaceți blaturile (pe tavă sau pe hârtie de copt) în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, timp de 1-2 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Coaceți 20 de blaturi.

4. Pregătiți crema: amestecați ouăle cu înghețata moale, zahărul, făina și zahărul vanilat.

5. Turnați laptele într-o cratiță și puneți-l pe foc. Aduceți-l până la fierbere. Amestecând încontinuu, turnați amestecul cu înghețată în cratița cu lapte. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până se va îngroșa. Nu lăsați crema să clocotească. Luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească.

6. Amestecați crema caldă cu untul moale tăiat cuburi (la temperatura camerei). Folosiți un mixer la viteză medie.

7. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul. La dorință, păstrați 1 sau 2 blaturi și tocați-le mărunt. Decorați cu acestea tortul. Dați tortul la frigider peste noapte (sau pentru 24 de ore).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1