Tort ”Napoleon” de casă – un desert fascinant! Doar priviți cât de simplu se prepară!

Tortul ”Napoleon” este unul din cele mai cunoscute deserturi din lume. Deși există o varietate destul de mare de rețete pentru această prăjitură, vă prezentăm mai jos una din cele mai simple. Din cele mai accesibile ingrediente pregătiți o prăjitură de casă deosebit de delicioasă, cu cremă fiartă fină și aromată, ce este perfectă pentru masa de sărbătoare. Laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3 pahare de făină

-250 g de unt

-2/3 pahar de apă rece

-1 priză de sare

-1 lingură de oțet

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-5 gălbenușuri

-1.2 l de lapte

-400 g de zahăr

-1 linguriță de zahăr vanilat

-10 ml de coniac

-150 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați făina cernută pe suprafața de lucru. Adăugați untul și tocați-l cu cuțitul, până veți obține o masă fărâmicioasă.

2. Adăugați apa cu oțetul și frământați aluatul. Împărțiți aluatul în 12 părți egale și dați-l la frigider pentru 60 de minute.

3. Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți fiecare porție de aluat într-un blat subțire.

4. Aranjați blatul pe tava de copt și înfigeți-l de câteva ori cu o furculiță. Coaceți-l în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C până este gata.

5. Turnați laptele într-o cratiță și fierbeți-l.

6. Bateți gălbenușurile cu făina, zahărul cristalizat și cel vanilat, coniacul. Turnați amestecul obținut în cratița cu lapte și amestecați.

7. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și amestecând încontinuu, fierbeți până crema se va îngroșa. Aceasta trebuie să fie asemănătoare cu smântâna de casă. Lăsați crema să se răcească.

8. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul. Păstrați un blat pentru a-l fărâmița și folosi la decorul tortului.

9. Acoperiți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. Decorați-l și dați-l la frigider pentru câteva ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1