Tort “Napoleon” la tigaie – varianta rapidă!

Tortul “Napoleon” este un desert clasic, preferat de mulți gurmanzi, fiindcă este delicios și ne amintește de copilărie. Deși se cunosc o mulțime de rețete de preparare a acestui deliciu, astăzi, echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă rapidă care se prepară la tigaie.

Foarte ușor și simplu veți obține îndrăgitul tort cu cremă fiartă în mai puțin de o oră. Această rețetă va fi o surpriză plăcută pentru toate gospodinele și îi vor putea surprinde mai des pe cei dragi cu acest tort nemaipomenit de gustos, moale și perfect.

Ingrediente pentru aluat

– 3 pahare de făină

– 1 pahar de zahăr

– 2 linguri de unt

– 3 ouă

– ⅔ linguriță de bicarbonat de sodiu

– o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 1 l de lapte

– 3 ouă

– 2 linguri de făină

– 1 pahar de zahăr

– 100 g de nuci

– vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Bateți ouăle cu zahăr, adăugați untul moale, sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și 2.5 pahare de făină (restul făinii se va folosi la presărarea suprafeței și întinderea blaturilor). Frământați aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 15-20 de minute.

2. Crema. Frecați bine ouăle cu zahăr.

3. Adăugați făina, amestecați și diluați amestecul cu lapte rece.

4. Puneți amestecul la foc mic și aduceți la fierbere, amestecând continuu cu un tel, ca să nu se formeze cocoloașe și să nu se ardă crema.

5. După ce crema a început să fiarbă, luați-o de pe foc, adăugați vanilia și lăsați crema să se răcească.

6. Rulați aluatul sub formă de rolă și tăiați-o în 14 bucăți. Întindeți fiecare bucată de aluat aproximativ de mărimea tigăii (am folosit o tigaie cu diametrul de 20-21 cm). Coaceți blaturile într-o tigaie încinsă și uscată la foc mediu. Blaturile se coc foarte repede, aveți grijă să nu se ardă.

7. Ca să obțineți un tort uniform, trebuie să tăiați blaturile cât sunt fierbinți, așezând deasupra o farfurie cu un diametru mai mic.

8. Resturile de blat vor fi folosite pentru presărarea tortului. Nu vă faceți griji dacă blaturile se vor rupe, acestea vor fi lipite ulterior cu cremă.

9. Ungeți fiecare blat cu cremă din belșug. Mărunțiți nucile și resturile de blat cu ajutorul blenderului. Presărați tortul cu firimiturile obținute pe toate părțile și lăsați-l la îmbibat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1