Tort ”Nesquik” – un desert gingaș și foarte gustos!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, rețeta unui tort special. Tortul ”Nesquik” se prepară într-un mod mai puțin obișnuit, iar rezultatul va întrece orice așteptări. Unde mai pui, chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Tortul delicios va transforma dimineața într-o adevărată sărbătoare. Serviți desertul alături de o cafeluță sau băutură caldă cu cacao ”Nesquik”.

INGREDIENTE  PENTRU ALUAT

–  4 ouă

– 100 g de unt

– 150 g de zahăr

– 150 g de făină cernută

– 1 linguriță praf de copt

– 2 linguri de cacao ”Nesquik”

– nuci fărâmițate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 200 g de lapte condensat fiert

– 500 g de smântână 20%

– 2 linguri de cacao ”Nesquik”

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Bateți ouăle cu zahărul într-un bol. Apoi adăugați untul la temperatura camerei, făina cernută, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați aluatul.

2. Ungeți o formă de copt cu unt și turnați aluatul. Agitați ușor forma și uniformizați aluatul.

3. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Scoateți cu grijă pandișpanul copt din formă și tăiați-l de-a lungul, în 3 părți. Prima parte o păstrați întreagă (pentru bază), iar celelalte 2 părți – tăiați-le cuburi.

5. Pregătiți crema: combinați într-un bol laptele condensat fiert cu smântâna și cacao ”Nesquik”. Bateți bine crema, folosind mixerul.

6. Adăugați cuburile tăiate de  pandișpan în bolul cu cremă. Adăugați nucile (păstrați nuci și pentru decor) și amestecați cu grijă compoziția. Lăsați compoziția pentru ceva timp la temperatura camerei.

7. Luați un platou și așezați blatul de bază pe acesta. Așezați compoziția cremoasă obținută. Răspândiți și uniformizați compoziția.

8. Dați tortul la frigider peste noapte. Decorați tortul cu nucile rămase.

Notă: La dorință, puteți asambla tortul într-o formă mai adâncă, în care veți turna mai întâi compoziția de cremă cu pandișpan, apoi o veți acoperi cu blatul de bază.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1