Tort norvegian ”Verdens Beste Kake” – literalmente ”Cel mai bun tort din lume”!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă fantastică de tort norvegian, adorat de toată lumea. Tortul este foarte popular nu doar în Norvegia. Este un desert fin, gătit cu bezea, cremă de frișcă și migdale. Acest desert magic se pregătește foarte simplu, fiind o combinație perfectă și interesantă de bezea pufoasă cu migdale crocante. Tortul norvegian este ideal pentru a bucura familia dragă și a impresiona oaspeții la masa festivă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 100 g de unt

– 100 g de zahăr

– 4 gălbenușuri

– 3 linguri de lapte

– 150 g de făină cernută

– 1 linguriță praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BEZEA  

– 4 albușuri

– 200 g de zahăr

– 1/4 linguriță de sare

– 1/3 linguriță de acid citric

– 100 g de migdale

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ  

– 300 ml de frișcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE   

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Amestecați într-un bol făina cernută cu praful de copt.

2. Combinați untul moale cu zahărul, într-un bol aparte. Bateți ingredientele, folosind mixerul, timp de 2-3 minute.

3. Treptat, adăugați câte un gălbenuș în bolul cu untul bătut. Amestecați ingredientele, folosind mixerul, apoi turnați laptele. Amestecați.

4. Adăugați treptat amestecul cu făină cernută. Frământați aluatul.

5. Tapetați tava de copt cu hârtie, apoi ungeți-o cu unt. Turnați aluatul în tavă, răspândiți-l și uniformizați-l. Lăsați-l pentru ceva timp la temperatura camerei.

6. Pregătiți bezeaua: turnați albușurile într-un bol, potriviți-le cu o priză de sare. Bateți albușurile, folosind mixerul, până veți obține o spumă cu vârfuri moi. Apoi adăugați treptat zahărul și acidul citric. Bateți compoziția, până veți obține o spumă cu vârfuri stabile.

7.  Acoperiți aluatul din tavă cu bezea. Răspândiți-o și uniformizați-o. Folosind o lingură, modelați un desen după gust.

8. Tocați migdalele, folosind un cuțit, pe un tocător de lemn. Presărați bezeaua cu migdalele tocate.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți blatul copt și rumen din tavă și tăiați-l în două părți egale. Lăsați să se răcească complet.

11. Pregătiți crema: turnați frișca într-un bol și bateți-o folosind mixerul, timp de 3-5 minute, până veți obține o masă spumantă cu vârfuri tari. Puneți crema în sacul pentru patiserie.

12. Asamblați tortul: așezați un blat pe un platou și folosind sacul pentru patiserie, acoperiți-l cu cremă. Apoi așezați deasupra al doilea blat și aplatizați-l ușor. Acoperiți bordura tortului cu cremă. Dați tortul la frigider pentru 1 oră.

Notă: La dorință, puteți decora tortul cu ciocolată topită. Serviți desertul cu un gust ispititor, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1