Tort ”Nutella” – fin, aerat și foarte gustos!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de tort deosebit de gustos. Combinația perfect echilibrată a blatului cu cacao și cremă fină, vă oferă un gust ispititor, asemănător cu cel a pastei de ciocolată ”Nutella”. Este un desert perfect pentru masa de sărbătoare. Decorați tortul după gust, pentru a-i reda un aspect și mai festiv.

INGREDIENTE  

– 4 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 3 linguri de miere

– 100 g de unt

– bicarbonat de sodiu stins cu oțet

– 5 linguri pudră de cacao

– 5 pahare de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMA NR.1  

– 400 g de unt

– 1 cutie de lapte condensat 

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMA NR.2  

– 1 ou

– 2 linguri de zahăr

– 1 lingură de făină cernută

– lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol ouăle cu zahărul. Amestecați ingredientele, folosind telul. Apoi adăugați untul. Dați bolul cu ingrediente la baia de aburi. Amestecați compoziția, până se va topi untul, apoi adăugați mierea. Mixați ingredientele.

2. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțet în bolul cu ingrediente. Amestecați compoziția. Cum începe să fiarbă, luați-o de pe foc.

3. Amestecați într-un vas pudra de cacao cu 2 linguri de făină cernută. Adăugați amestecul de pudră de cacao în bolul cu compoziția omogenă. Amestecați puțin aluatul, apoi adăugați treptat făina cernută rămasă.

4.  Așezați aluatul pe masa înfăinată și frământați-l. Împărțiți aluatul în 6 părți egale și formați niște bile. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l pentru 20 de minute, să se odihnească.

5. Luați o bilă de aluat, așezați-o pe masa înfăinată și întindeți un blat dreptunghiular. Presărați aluatul și făcălețul cu făină. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Întoarceți tava cu susul în jos, ungeți-o cu unt și așezați blatul. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 5 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Coaceți similar blaturile rămase.

7. Pregătiți crema nr.2: combinați într-o cratiță oul cu zahărul și făina cernută. Amestecați compoziția, apoi turnați laptele cu un jet subțire. Fierbeți crema, amestecând-o încontinuu, până este gata. Lăsați crema să se răcească.

8. Pregătiți crema nr.1: combinați untul cu laptele condensat. Bateți ingredientele, folosind telul.

9. Treptat, amestecați crema nr.2 cu crema nr.1. Amestecați bine crema, folosind mixerul.

10. Asamblați tortul: suprapuneți blaturile coapte, preventiv unse cu cremă. Ultimul strat trebuie să-l constituie blatul copt.

11. Acoperiți tortul cu un fragment de folie alimentară și dați-l la frigider peste noapte.

12. Tăiați tortul pe porțiuni de mărimea dorită sau în formă de romb. Decorați desertul după gust. La dorință, acesta poate fi acoperit cu glazură de ciocolată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1