Tort ”Nutella” – o adevărată bombă de gust și aromă!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de delicios și apetisant. Tortul ”Nutella” este un desert aspectuos, ce se prepară foarte simplu. Blatul cu miere și pudră de cacao se combină perfect cu crema fiartă și laptele condensat. Obțineți un desert savuros și aspectuos ce cu siguranță nu va lăsa pe nimeni indiferent. Bucurați-i pe cei dragi cu o adevărată bombă de gust și aromă ispititoare.

INGREDIENTE

-5 ouă

-1 pahar de zahăr

-3 linguri de miere

-100 g de unt

-bicarbonat de sodiu stins cu oțet

-5 linguri pudră de cacao

-5 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE CREMA NR.1

-400 g de unt

-1 cutie de lapte condensat 

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE CREMA NR.2

-1 ou

-2 linguri de zahăr

-1 lingură de făină

-lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați ouăle cu zahărul, mierea, untul, bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și pudra de cacao. Puneți amestecul obținut la baia de aburi și încălziți-l timp de 5-7 minute.

2. Luați vasul de pe foc și adăugați făina cernută. Amestecați. Obțineți un aluat moale și omogen.

3. Împărțiți aluatul în 5-6 porții de dimensiuni egale.

4. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat și coaceți-l pe partea dorsală a tăvii de copt (preventiv unsă cu unt). Coaceți fiacre blat în cuptorul preîncălzit timp de 3-4 minute. Nu-l uscați prea tare.

5. Într-o cratiță mică, bateți oul cu zahărul. Treptat adăugați făina cernută și laptele. Amestecați bine. Puneți cratița pe foc și aduceți crema până la fierbere. Amestecați încontinuu și fierbeți crema până se va îngroșa. Luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească.

 

6. Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu laptele condensat. Obțineți o cremă omogenă. Încorporați crema cu lapte condensat în crema fiartă și amestecați bine.

7. Ungeți fiecare blat cu un strat gros de cremă și asamblați tortul. Nu ungeți cu cremă ultimul blat.

8. Decorați tortul după gust. Dați-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Notă: La dorință, puteți pregăti un tort cu blat rotund sau dreptunghiular. Pentru decor puteți folosi ciocolată rasă sau topită, pudră de cacao, resturi fărâmițate de blat sau fulgi de cocos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1