Tort ”Păpădie” – un desert fascinant, ce va rămâne în memoria tuturor!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios de casă, cu cremă extraordinar de fină. Uimitor, dar acesta se prepară simplu și într-un timp record. Tortul fin și aerat este atât de delicios, încât se topește în gură. Desetul aspectuos, cu gust fenomenal, este perfect pentru a fi servit la o cină romantică sau la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE PENTRU PANDIȘPAN

– 3-5 ouă

– 60 g de făină cernută

– 50 g amidon de cartofi

– 200 g de zahăr

– 0,5 linguriță de turmeric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 250 ml de lapte

– 50 g de zahăr

– 2 gălbenușuri

– 1 lingură de făină cernută

– 1 lămâie (coaja rasă)

– 1 plic de zahăr vanilat

– 200 ml de frișcă 33%

– 50 g de zahăr pudră

– 50 ml de sirop sau lichior (suc din cutia cu caise conservate)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți pandișpanul: bateți într-un bol ouăle cu zahărul, folosind un mixer. Adăugați zahărul vanilat și turmericul. Amestecați până obțineți o masă spumantă.

2. Cerneți faina cu amidonul de cartofi și amestecați-le. Adaugați ingredientele uscate în masa spumantă și amestecați cu grijă, cu ajutorul unei spatule.

3. Încălziți cuptorul până la temperatura de 160 grade. Tapetați o formă de copt (diametrul 20 cm) cu hârtie. Turnați aluatul în formă și dați-l la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Lăsați pandișpanul să se răcească complet.

4. Pregătiți crema: turnați într-o cratiță laptele, apoi adăugați coaja rasă de lămâie. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Stingeți focul și lăsați să se răcească. Strecurați laptele printr-o sită sau plasă de tifon.

5. Frecați ouăle cu zahărul. Adăugați făina cernută și amestecați. Turnați laptele cu un jet subțire în amestecul de ouă și amestecați bine. Fierbeți crema la foc mic, amestecând periodic, până aceasta se îngroașă. Obțineți o cremă omogenă și densă. Lăsați-o să se răcească.

6. Bateți frișca cu zahărul pudră, până obțineți o masă pufoasă și omogenă. Cu grijă, încorporați crema fiartă în frișca bătută. Obțineți o cremă omogenă.

7. Tăiați partea de sus a pandișpanului. Cu atenție, îndepărtați miezul, păstrând distanța de la bază. Astfel, obțineți un coșuleț. Ungeți coșul obținut cu sirop, apoi umpleți-l cu cremă.

8. Acoperiți coșul cu partea tăiată de pandișpan. Ungeți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale.

9. Fărâmițați miezul pandișpanului și presărați cu acesta tortul. Dați deliciul la frigider pentru 1 oră. Serviți desertul cu o ceașcă de ceai aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1