Tort Plombir – un desert irezistibil pentru care nu aveți nevoie de cuptor sau biscuiți!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de tort ”Plombir”, fără coacere și fără biscuiți. Desertul magic se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Aluatul fărâmicios și extrem de fin se prepară ușor, la tigaia uscată, iar crema este gustoasă și gingașă. În rezultat obțineți un desert special.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 400 g de făină cernută

– 180 g de unt

– 100 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ 

– 2 ouă

– 100 g de zahăr

– 2 linguri de amidon

– 600 g de smântână 20%

– 50 g de unt

– 90 g de ciocolată (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți crema: spargeți ouăle într-o cratiță, adăugați zahărul și amidonul. Bateți ingredientele, folosind telul.

2. Apoi turnați smântâna. Omogenizați ingredientele. Puneți cratița pe foc și amestecând încontinuu, gătiți crema până se va îngroșa. Opriți focul.

3. Luați cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați crema până se va topi untul. Acoperiți cratița cu capac și lăsați crema să se răcească.

4. Pregătiți aluatul: puneți făina cernută într-un bol plat sau puteți utiliza un tocător de lemn. Luați untul, presărați-l cu făină cernută și dați-l prin răzătoarea mare. Untul trebuie permanent presărat cu făină.

5. Apoi adăugați zahărul și frecați ingredientele.

6. Puneți aluatul fărâmicios într-o tigaie încinsă, uscată. Prăjiți aluatul, amestecându-l încontinuu, până va deveni rumen.

7. Luați un platou transparent și puneți deasupra acestuia inelul detașabil, cu diametrul de 22 cm. Tapetați bordura inelului cu hârtie de copt.

8. Ungeți fundul platoului cu 1-2 linguri de cremă. Răspândiți 3-4 linguri de aluat prăjit deasupra cremei, într-un strat uniform. Acoperiți aluatul cu 3-4 linguri de cremă. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema.

9. Decorați tortul cu ciocolată rasă. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore.

10. Scoateți tortul din frigider și îndepărtați cu grijă inelul detașabil. Serviți desertul apetisant alături de o cană cu ceai aromat sau o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1