Tort ”Prințul Negru” pe bază de chefir – am pregătit acest tort deja de foarte multe ori și tot nu mă pot sătura!

Vă prezentăm o rețetă reușită de tort Prințul Negru, ce se prepară pe baza de chefir. Acest tort este o adevărată găselniță pentru orice gospodină. Chiar dacă deliciul se prepară foarte simplu, este un adevarat răsfăț pentru papilele gustative. Blatul cu aromă intensă de ciocolată se combină perfect cu crema fină și vișinele dulci-acrișoare. Nu ezitați să-i surprindeți pe cei dragi cu un deliciu original.

INGREDIENTE

– 250 ml de chefir

– 2 ouă

– 40 g pudră de cacao

– 300 g de făină

– 200 g de zahăr

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 1,5 linguriță praf de copt

– 80 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 200 ml de frișcă 33%

– 250 g de smântână 20%

– 80 g de zahăr pudră

– vișine congelate

– ciocolată

– fulgi de cocos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Adăugați în bolul robotului de bucătărie 2 ouă, zahărul tos și zahărul vanilat. Bateți ingredientele cu ajutorul robotului, până se dizolvă cristalele și obțineți o masă spumantă, mărită în volum. Amestecați timp de aproximativ 5-6 minute.

2. Cerneți într-un bol făina cu praful de copt și pudra de cacao. Amestecați ușor.

3. Adaugați în bolul cu masa spumantă chefirul (cu termen de 2-3 zile) și untul (preventiv topit și răcit). Amestecați compoziția. Adaugați ingredientele uscate și amestecați bine, folosind un mixer la viteză mică. Obțineți o masă densă și omogenă.

4. Pregătiți o formă de copt, tapetați-o cu hârtie și ungeți-o cu unt. Turnați aluatul în formă și agitați-o puțin, astfel încât aluatul să se uniformizeze.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 45-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

6. Îndepărtați forma. Tăiați partea de sus a pandișpanului, apoi tăiați pandișpanul în 3 blaturi egale.

7. Preventiv, dezghețați vișinele.

8. Pregătiți crema: bateți frișca rece cu ajutorul robotului de bucătărie. Adăugați zahărul pudră și amestecați la viteza maximă, până obțineți o masa spumantă, cu vârfuri stabile. Adăugați smântâna și amestecați crema cu ajutorul unei spatule.

9. Asamblați tortul: așezați primul blat pe un platou și stropiți-l cu puțin suc de vișine. Ungeți blatul cu cremă, apoi aranjați vișinele (scurgeți-le bine de suc). Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie blatul.

10. Ungeți tortul deasupra și pe părțile laterale cu cremă, cât mai generos. Fărâmițați pandișpanul rămas și presărați cu acesta tortul.

11. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore. Decorați tortul cu fructe de pădure, ciocolată topită sau fulgi de cocos. Serviți tortul cu o cafea sau cappuccino aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1