Tort Raffaello deosebit de gustos, fără coacere!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă fantastică de tort Raffaello fără coacere. Este un desert deosebit de fin și aromat. Compoziția cremei este realiazată în așa fel încât papilele noastre gustative să simtă că este vorba de Raffaello chiar dacă nu vedem ce avem în farfurie. Apropo, desertul se prepară destul de simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Bucurați-i pe cei dragi cu desertul magic de casă, ce cu siguranță va fi vedeta principală la masa de sărbătoare sau cea de weekend.

INGREDIENTE  

– 1 kg brânză de vaci

– 100 g fulgi de cocos

– 100 g de zahăr

– 250 ml de lapte

– 25 g de gelatină

– 150 ml de apă

– 300 g de lapte condensat

– 200 g napolitane cu umplutură de cocos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți siropul: turnați laptele într-o cratiță și adăugați zahărul. Puneți cratița pe foc și aduceți ingredientele până la fierbere, apoi adăugați fulgii de cocos. Amestecați bine ingredientele. Opriți focul.

2. Dizolvați gelatina cu apă și pregătiți-o conform indicației de pe ambalaj.

3. Frecați brânza de vaci, folosind blenderul manual. Combinați într-un bol brânza cu laptele condensat. Omogenizați bine ingredientele, apoi adăugați compoziția de lapte și cocos. Amestecați bine ingredientele.

4. Fărâmițați napolitanele, folosind făcălețul.

5. Luați un inel detașabil cu diametru de 22 cm și puneți-l pe un platou de servit. Răspândiți napolitanele fărâmițate deasupra platoului. Presați ușor stratul de napolitane.

6. Topiți gelatina în cuptorul cu microunde, adăugați 2-3 linguri de compoziție cu brânză de vaci și amestecați bine. Turnați amestecul de gelatină în bolul cu compoziția apetisantă de brânză. Amestecați bine.

7. Turnați treptat compoziția de brânză deasupra napolitanelor. Răspândiți-o și uniformizați-o.

8. Dați desertul la frigider pentru 4-8 ore. Apoi scoateți tortul din frigider, îndepărtați inelul detașabil și decorați-l cu fulgi de cocos și niște boabe de rodie. Serviți desertul fantastic cu mare plăcere alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1