Tort ”Raffaello” – un desert de casă fascinant! Atât de fraged și delicios, încât va fi pe placul chiar și celor mai mofturoși musafiri!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios de casă, cu cremă fiartă și fulgi de cocos. Blatul moale și pufos se combină perfect cu crema fină și aromată. Atât de delicios, fraged și aromat, încât cu siguranță va fi pe placul tuturor. Surprindeți-i pe cei dragi cu un desert de casă deosebit, ce va fi deveni o adevărată vedetă pe masa de sărbătoare.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-2 ouă

-1 pahar de zahăr

-200 g brânză de vaci

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-0.5 linguriță de sare

-1 pahar de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-2 ouă

-1 pahar de zahăr

-1.5 lingură de făină

-400-500 ml de lapte

-200 g de unt

-fulgi de cocos (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ouăle cu zahărul. Adăugați brânza de vaci, bicarbonatul de sodiu, sarea și 1 pahar de făină cernută. Amestecați.

2. Adăugați al doilea pahar de făină cernută și amestecați cu o lingură. Obțineți un aluat omogen.

3. Împărțiți aluatul în 8 porții egale. Redați-i fiecărei porții o formă rotundă și dați aluatul la frigider pentru 1 oră.

4. Pregătiți crema: bateți ouăle cu zahărul. Adăugați făina și laptele. Amestecați bine, folosind un tel. Puneți amestecul obținut pe foc.

5. Amestecând încontinuu, aduceți crema până la fierbere (la foc mic). Luați crema de pe foc și adăugați untul (tăiat cuburi). Amestecați bine, până untul se va topi și veți obține o cremă omogenă.

6. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat și așezați-l pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Coaceți fiacre blat în cuptorul bine preîncălzit, timp de câteva minute.

7. Ungeți blaturile calde cu cremă și asamblați tortul. Presărați tortul deasupra și pe părțile laterale cu fulgi de cocos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1