Tort rapid ”Buturugă” – o adevărată găselniță pentru gospodinele ocupate!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de tort rapid ”Buturugă”. Desertul este foarte gustos, care se și prepară foarte simplu. Tortul de casă ”Buturugă” este o rețetă specială, în care blatul se prepară din aluat foietaj, tăiat sub formă de fâșii și combinat cu o cremă fabuloasă la gust. Veți obține un tort frumos și gustos, care se prepară extrem de simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Savurați desertul alături de familia dragă, cu o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

INGREDIENTE  

– 280 g de aluat foietaj

– 200 g de unt

– 1 cutie de lapte condensat

– 250 g cremă de brânză

– 100 g de ciocolată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Întindeți un blat dreptunghiular din aluat. Tăiați aluatul în fâșii, cu lățimea de aproximativ 1 cm și lungimea de 20-22 cm. Așezați fâșiile de aluat în tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie.

2. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 10 – 13 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

3. Scoateți fâșiile coapte din cuptor și lăsați-le să se răcească.

4. Pregătiți crema: combinați într-un bol crema de brânză cu untul și laptele condensat. Bateți ingredientele, folosind robotul de bucătărie, până veți obține o compoziție omogenă.

5. Fărâmițați ciocolata, folosind cuțitul sau dați-o prin răzătoarea mare. Adăugați ciocolata rasă în bolul cu cremă. Amestecați bine crema.

6. Tapetați un tocător de lemn dreptunghiular (25 x 30 cm) cu folie alimentară în 2-3 straturi.

7. Ungeți folia alimentară cu cremă, apoi puneți o mică parte din fâșiile de blat coapte, aplatizându-le ușor. Ungeți-le cu cremă și iar puneți o mică porțiune de fâșii. Deci, procedați similar cu fâșiile și crema rămasă.

8. Apucați folia alimentară dintr-un capăt și rulați strâns compoziția. Deci, ar trebui să obțineți un desert în formă de buturugă. Mai înfășurați desertul în 2-3 straturi de folie alimentară. Dați desertul la frigider peste noapte.

9. Scoateți tortul din frigider, îndepărtați cu grijă folia alimentară și puneți-l pe un platou dreptunghiular. Decorați capodopera culinară cu migdale și niște fructe de pădure. De asemenea, puteți decora tortul cu 2-3 fâșii coapte, preventiv fărâmițate sau cu niște fulgi de ciocolată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1