Tort rapid cu mascarpone și vișine – un deliciu ce-ți lasă gura apă…

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de tort care va fi pe placul tuturor, indiferent dacă sunteți iubitori de dulce sau nu. “Tortul cu mascarpone și vișine” este unul fantastic, cu un gust unic, perfect pentru ocazii speciale.

Acest desert reprezintă o combinație perfectă dintre pandișpanul pufos și moale, crema extrem de aerată și delicată și vișinele dulci-acrișoare, un deliciu ideal pentru sezonul estival. Preparați-l neapărat și bucurați-vă de un gust irepetabil.

Ingrediente

– 200 g de făină

– 4 ouă

– 350 g de zahăr

– 250 g de mascarpone

– 200 ml de frișcă

– 1 kg de vișine

– 1 linguriță de suc de lămâie

– 100 g de ciocolată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați într-un bol ouăle, zahărul și sucul de lămâie, bateți apoi cu mixerul. Introduceți treptat făina printr-o sită, bătând continuu. Puteți adăuga vanilie, scorțișoară sau nucșoară după gust.

2. Ungeți cu unt o formă de copt și turnați aluatul. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Lăsați blatul să se răcească.

3. Puteți folosi orice fel de vișine fără sâmburi (congelate, proaspete, conservate). Puneți-le pe pandișpanul răcit.

4. Preparați crema. Puneți frișca într-un bol și bateți împreună cu zahăr sau zahăr pudră până veți obține o masa pufoasă. Adăugați mascarponele și bateți crema încă o dată. Distribuiți uniform crema deasupra vișinelor.

5. Dați ciocolata prin răzătoare mică (am folosit ciocolată cu lapte). Presărați ciocolata deasupra tortului și decorați în mijloc cu vișine. Tortul este gata! Are un gust unic. Preparați-l și vă veți convinge cât e de gustos!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1