Tort rapid “Lapte de pasăre” – un desert delicios la maxim! Nu ratați această rețetă!

Tortul “Lapte de pasăre” are un gust fabulos, cu sufleu foarte gingaș și aerat, care se topește în gură. Acest tort se prepară foarte simplu și ușor și nu necesită un decor deosebit. Este suficient acoperirea tortului cu glazură de ciocolată și succesul vă este garantat.

Acst deetaliu îl diferențiază de celelalte torturi de casă și îi oferă o textură foarte fină și delicată. Cu minim efort și ingrediente accesibile veți avea pe masă un tort absolut fantastic!

Ingrediente pentru blat

– 3 ouă

– 125 g de făină

– 1 linguriță de praf de copt

– 125 g de zahăr

– 8 linguri de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sufleu

– 5 albușuri de ou

– 300 g de zahăr pudră

– 10 g de gelatină (dr Oetker)

– 100 g de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazură

– 150 g de ciocolată neagră

– 100 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Blatul. Frecați ouăle cu zahăr, adăugați făina, praful de copt și cacao. Amestecați până la omogenizare. Coaceți blatul la 180-200 de grade timp de 20 de minute. Lăsați-l să se răcească.

2. Sufleul. Înmuiați gelatina în apă timp de 10 minute. Apoi încălziți-o până se va dizolva și lăsați-o să se răcească puțin.

3. Bateți albușurile până veți obține o spumă stabilă. Continuând să bateți, presărați zahărul pudră. Bateți până veți obține o cremă densă.

4. Continuând să bateți, turnați gelatina.

5. Tăiați blatul în jumătate sau tăiați partea superioară a acestuia și lăsați un singur blat.

6. Puneți blatul într-o formă detașabilă și îmbibați-l la dorință cu lichior de frișcă. Turnați deasupra sufleul. Dacă ați tăiat două blaturi, atunci puteți acoperi sufleul cu al doilea blat.

7. Dați tortul la frigider ca să se întărească.

8. Glazura. Puneți untul și bucățile de ciocolată într-o cratiță. Puneți cratița la foc mic și amestecați continuu până veți obține o masă omogenă. Lăsați-o să se răcească.

9. Scoateți bordurile formei și turnați glazura deasupra tortului. Lăsați glazura să se întărească și puteți servi tortul.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1