Tort ”Vișinel” – un adevărat răsfăț atât pentru ochi, cât și pentru papilele gustative!

Tortul ”Vișinel” este un desert deosebit de delicios și aspectuos. Cu un aspect festiv și foarte apetisant, acesta se prepară uimitor de simplu și rapid. Blatul moale și aerat se combină perfect cu crema fină și vișinele dulci acrișoare. Este un desert cu gust excepțional, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent. Surprindeți-i pe cei dragi cu un desert demn de cele mai notorii cofetării.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-2 ouă

-1.5 pahar de făină

-0.5 pahar de zahăr

-0.5 cutie de lapte condensat 

-200 g de smântână

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu (stins)

-2 linguri pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-1 ou

-1 lingură de făină

-3 linguri de zahăr

-0.5 cutie de lapte condensat 

-1 pahar de lapte

-200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SIROP ȘI DECOR

-300 g de vișine congelate

-3 linguri de lichior amaretto sau coniac

-glazură

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-6 linguri de zahăr

-2 linguri pudră de cacao

-3 linguri de lapte fierbinte

-50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: amestecați ouăle cu zahărul, pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet sau cu suc de lămâie. Puteți folosi un robot de bucătărie sau un mixer la viteză medie.

2. Adăugați făina cernută, smântâna și laptele condensat. Amestecați bine, până obțineți un aluat omogen și lichid.

3. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și turnați în aceasta aluatul. Țineți cont de faptul că în timpul coacerii aluatul va crește cu 2-3 cm. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 20 de minute. Faceți testul scobitorii. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Pregătiți crema: într-o cratiță, bateți oul cu făina, zahărul și laptele. Puneți cratița pe foc și încălziți crema, amestecând încontinuu. Faceți focul mic și fierbeți crema până aceasta se va îngroșa. Luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească.

5. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu un mixer la viteză mică. Treptat, adăugați crema (la temperatura camerei) și amestecați bine după fiecare porție. Obțineți o cremă omogenă.

6. Adăugați în cremă laptele condensat și amestecați. Amestecați cu mixerul la viteză mică, până obțineți o cremă omogenă. Măriți viteza și amestecați încă timp de 2-3 minute, astfel încât să obțineți o cremă fină și aerată.

7. Decongelați vișinele. Turnați sucul de vișine într-un vas și amestecați-l cu lichiorul (sau altă băutură după gust). Obțineți un sirop pentru a îmbiba blatul.

8. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l de-a lungul, în 3 părți. Tăiați un blat cuburi mici.

9. Pregătiți glazura: amestecați zahărul cu pudra de cacao, laptele fierbinte și untul moale (la temperatura camerei). Puneți amestecul obținut pe foc. Amestecând încontinuu, aduceți glazura până la fierbere și luați cratița de pe foc. Nu lăsați glazura să clocotească. Lăsați-o la temperatura camerei pentru 2-3 minute.

10. Aranjați primul blat pe un platou de dimensiunea potrivită. Stropiți-l cu siropul de vișine, apoi acoperiți-l cu un strat de cremă. Așezați vișinele, cât mai uniform pe toată suprafața blatului.

11. Acoperiți fructele cu al doilea blat. Ungeți-l cu cremă și acoperiți-l cu vișine. Așezați cuburile de pandișpan, apoi acoperiți-le cu cremă și vișine. Acoperiți tortul cu glazură.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1