Tort savuros, gata în 30 de minute! Nici măcar de cuptor nu veți avea nevoie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de tort savuros fără coacere, cu cremă din frișcă și mascarpone. Desertul se prepară foarte ușor, blaturile se coc la tigaie, sunt apetisante, fine și aromate. Crema de asemenea, se prepară extrem de simplu – doar amestecați și bateți ingredientele. Veți obține un tort savuros, fin și suculent. Uimiți-i pe cei dragi cu cele mai bune delicii de casă.

INGREDIENTE  PENTRU BLAT

– 3 ouă

– 100 g de zahăr

– 40 ml de ulei vegetal

– 150-170 ml de lapte

– 180 g de făină cernută

– 2 linguri pudră de cacao

– 1 linguriță praf de copt

– 1 g de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE  PENTRU CREMĂ

– 300 ml de frișcă 33%

– 3 linguri zahăr pudră

– 300 g de mascarpone

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SIROP 

– 300 ml de apă

– 2 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ 

– 100 g de ciocolată

– 20-30 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahărul și bateți ingredientele folosind telul, timp de 1-2 minute. Apoi bateți ingredientele, folosind mixerul, la viteza medie.

2. Turnați în bolul cu ouăle bătute laptele și uleiul vegetal. Amestecați compoziția, folosind telul.

3. Amestecați ingredientele uscate într-un bol aparte: făina cernută cu vanilia, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați ingredientele uscate.

4. Adăugați treptat ingredientele uscate în bolul cu ouăle bătute. Omogenizați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat fin, asemănător cu smântâna.

5. Încingeți tigaia. Ungeți tigaia încinsă cu puțin unt. Apoi turnați 1,5 de polonic de aluat în tigaie, răspândiți-l și uniformizați-l.

6. Coaceți blatul, aproximativ 2-3 minute, pe ambele părți, sub capac. Coaceți similar celelalte blaturi, din aluatul rămas. În fine, ar trebui să obțineți 3-4 blaturi (cantitatea depinde de mărimea tigăii).

7. Pregătiți siropul: turnați apa într-o cratiță mică și potriviți-o cu 2 linguri de zahăr. Amestecați ingredientele. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Lăsați siropul să se răcească complet.

8. Pregătiți crema: combinați într-un bol frișca rece cu zahărul pudră. Bateți ingredientele, până veți obține o masă omogenă, cu vârfuri tari. Apoi adăugați brânza mascarpone și amestecați crema, folosind mixerul, timp de 1 minut.

9. Asamblați tortul: așezați pe platou un blat, însiropați-l și ungeți-l cu cremă. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie blatul (însiropat pe partea opusă). Ungeți partea laterală a tortului cu cremă.

10. Pregătiți glazura: topiți ciocolata în cuptorul cu microunde și adăugați untul. Amestecați bine.

11. Acoperiți tortul cu glazură. La dorință, puteți decora tortul cu floricele din cremă.

12. Dați tortul la frigider pentru 2 ore. Serviți desertul delicios alături de o cafeluță sau ceașcă de ceai.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1