Tort “Smântânel” cu multe straturi – un tort de casă gustos și simplu de preparat

Tortul “Smântânel” face parte din categoria torturilor care se prepară rapid și ușor, din ingrediente ieftine și accesibile. Tortul este foarte gustos, moale, aromat și delicat. Dacă nu ați preparat până acum niciun tort, vă recomandăm să încercați această rețetă, veți obține un tort delicios și aspectuos!

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-2/3 pahar de zahăr

-1 pahar de smântână

-1 ou

-650-750 g de făină

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-2 lingurițe de oțet de 9 %

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-800 g de smântână de 25-30 %

-200 g de zahăr pudră

-1 pachețel de zahăr vanilat (8 g)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Blatul. Frământați aluatul din ouă, zahăr, smântână, bicarbonat, oțet, sare și făină. Trebuie să obțineți un aluat moale (am folosit 590 g de făină). Lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute. Puneți aluatul pe masă și împărțiți-l în bucăți (am obținut 12 bucăți).

2. Întindeți fiecare bucată de aluat într-un strat foarte subțire, astfel încât să se vadă mâna. Înțepați blaturile cu furculița și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de aproximativ 4-5 minute. Nu trebuie să le uscați. Tăiați-le imediat de mărimea dorită. Mărunțiți resturile sub formă de firimituri.

3. Crema. Preparați crema din smântână, zahăr pudră și zahăr vanilat. Ungeți blaturile cu cremă, asamblați tortul, ungeți partea superioară și părțile laterale cu crema rămasă ș presărați cu firimituri de blat. Decorați tortul la dorință. Lăsați să se îmbibe la temperatura camerei timp de 2 ore, apoi dați-l la frigider pentru 6-7 ore.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1