O rețetă nostalgică din copilărie – familia mea este încântată de acest desert! Cel mai solicitat deliciu la fiecare sărbătoare!

Tortul cu cremă de smântână este probabil una din primele prăjituri pregătite de toate gospodinele. Deși există o mulțime de rețete a acestui deliciu, vă prezentăm mai jos o rețetă deosebită – tort ”smântânel” ce se prepară uimitor de simplu și rapid. Aceasta este o adevărată baghetă magică pentru gospodinele ce nu dispun de suficient timp pentru a găti, precum și pentru cele ce încă nu au pregătit niciodată un tort. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente și fără prea mult efort obțineți un desert deosebit de delicios, cu blaturi moi și cremă fină de smântână.

INGREDIENTE

-100 g de unt

-2 ouă

-200 g de lapte condensat

-1 linguriță praf de copt

-8 linguri de făină

-700 g de smântână 20%

-100 g de zahăr pudră

-1 lingură pudră de cacao

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți ouăle cu untul moale (la temperatura camerei). Amestecând încontinuu, adăugați laptele condensat.

2. Cerneți făina cu praful de copt și adăugați-o la amestecul cu lapte condensat. Amestecați cu o spatulă. Obțineți un aluat asemănător cu smântâna de casă. Împărțiți aluatul în jumătate. Amestecați o porție de aluat cu pudra de cacao.

3. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C. Turnați o porție de aluat într-o formă de copt detașabilă, preventiv unsă cu ulei vegetal. Turnați a doua porție de aluat în altă formă de copt. Dacă este posibil coaceți ambele blaturi timp de 20 de minute. Dacă nu, le puteți coace pe rând.

4. Cu grijă, îndepărtați forma de copt și lăsați blaturile să se răcească. Tăiați marginea blaturilor (aproximativ 0.5-0.7 mm). Fărâmițați resturile de blat. Tăiați fiecare blat de-a lungul, în jumătate. Obțineți 4 blaturi – 2 albe și 2 cu cacao.

5. Pregătiți crema: bateți smântâna cu zahărul pudră timp de câteva minute.

6. Aranjați pe un platou un blat fără cacao. Acoperiți-l cu un strat de cremă. Aranjați blatul cu cacao și la fel, acoperiți-l cu cremă. Asamblați astfel tortul, alternând straturile.

7. Ultimul blat înfigeți-l de câteva ori cu o furculiță și ungeți-l cu cremă. Acoperiți cu cremă și părțile laterale a tortului. Presărați-l cu resturile fărâmițate de pandișpan. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Notă: La dorință, puteți adăuga la resturile fărâmițate de blat și nuci tocate. Nu folosiți zahăr în loc de zahăr pudră, deoarece acesta nu se va dizolva în smântână. Pandișpanul poate fi copt în cuptorul multifuncțional, timp de 30-35 de minute (la regimul de ”Coacere”).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1