Tort “Smarald” – un desert fără coacere, cu brânză și fructe

Indiferent în care perioadă a anului ne aflăm, mereu ne dorim ceva dulce. Mulți preferă să cumpere torturi la comandă, dar știm cu toții că nimic nu se compară cu torturile de casă. Echipa Bucătarul.eu vă oferă un tort fin, fără coacere – un tort delicios și simplu, ideal și pentru copii.

Totul este foarte simplu: biscuiții crocanți se transformă într-un blat, iar crema este una gingașă: din brânză și smântână. Tortul “Smarald” este unul regal, un desert cu un aspect arătos pe care să-l savurați alături de o cană de ceai sau să încheiați frumos un prânz festiv.

Ingrediente

– 200 g de brânză de vaci (brânza pentru umplutură trebuie să fie cu un conținut ridicat de grăsimi și trebuie mărunțită cu ajutorul blenderului)

– 500 g de smântână de 20%

– 180 g de unt

– 400 g de biscuiți sfărâmicioși

– 30 g de gelatină

– 1 pahar de zahăr

– 500-700 g de struguri

– nuci – pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Topiți untul la bain-marie.

2. Mărunțiți biscuiții în firimituri fine până la omogenizare (cu ajutorul unui făcăleț sau blender) și amestecați-le cu untul topit. Așteptați până când amestecul se va răci un pic.

3. Luați o formă pentru tort și puneți o folie alimentară (astfel va fi mai ușor de scos tortul). Puneți în partea de jos a formei un strat uniform de amestec de biscuiți și unt, îndesați și dați la frigider timp de 1-2 ore.

4. Turnați un pahar de apă rece peste gelatină și lăsați-o să se umfle timp de 40-60 de minute.

5. Amestecați în blender zahărul, smântâna și brânza de vaci.

6. Puneți gelatina umflată la foc mic și amestecați continuu până la dizolvarea completă, apoi lăsați-o să se răcească.

7. Turnați gelatina dizolvată în masa de brânză și amestecați bine.

8. Puneți un strat de struguri pe blatul răcit și deasupra turnați crema de brânză, apoi dați la frigider până se va întări, aproximativ 40 de minute.

9. După ce tortul s-a răcit, scoateți bordura detașabilă a formei și înlăturați atent folia alimentară.

10. Decorați tortul cu nuci mărunțite și cu bobițe de struguri.

Notă: După preferințe și gust, puteți adăuga boabe proaspete de struguri sau stafide în stratul de brânză, puneți esență sau zahăr de vanilie. Torturile delicioase de sărbătoare, fără coacere au doar avantaje: este o variantă excelentă pentru sărbătorile pentru copii și pentru sărbătorile de familie, fiindcă arată foarte frumos și elegant.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1