Tort ”Snickers” – un desert de casă fascinant, pe care oaspeții vor fi foarte curioși să-l guste! Un tort ce va rămâne în memoria tuturor pentru foarte mult timp!

Tortul ”Snickers” este un desert special. Cu un aspect festiv și foarte apetisant, acest tort cu siguranță va fi o adevărată vedetă la masa de sărbătoare. Blatul fin și aerat de ciocolată se combină perfect cu blatul de bezea și crema cu lapte condensat fiert. Iar datorită alunelor, desertul capătă un aspect original și o textură plăcută.

INGREDIENTE PENTRU BLAT (KUCHE DE CIOCOLATĂ)

-4 ouă

-2 pahare de zahăr

-1 pahar de lapte

-1 pahar de ulei vegetal

-1 pachețel de zahăr vanilat

-3 linguri pudră de cacao

-2 pahare de făină

-1 pachețel praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BEZEA 

-7 albușuri

-400 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-1 cutie de lapte condensat fiert

-150 g de unt

-alune prăjite

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți bezeaua: bateți albușurile cu 400 g de zahăr, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

2. Turnați spuma pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Întindeți-o într-un blat rotund (sau turnați-o în formă de spirală), cu diametrul de 24 cm (după coacere blatul va fi de aproximativ 26 cm). Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit, la treapta cea mai mică.

3. Pregătiți crema: într-un bol, amestecați laptele condensat fiert cu untul moale (la temperatura camerei). Folosiți un mixer la viteză medie și amestecați până veți obține o cremă omogenă.

4. Tocați alunele. Folosiți un cuțit sau un făcăleț.

5. Pregătiți blatul: bateți ouăle cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugați uleiul vegetal, laptele și pudra de cacao. Amestecați bine. Păstrați 1 pahar din amestecul obținut pentru glazură.

6. Amestecați făina cu praful de copt. Cerneți amestecul obținut în bol și amestecați. Folosiți un mixer la viteză medie.

7. Turnați aluatul într-o formă de copt (cu diametrul de 24 cm). Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți pandișpanul din cuptor. Cât este fierbinte, acoperiți-l cu glazură. Lăsați să se răcească.

9. Tăiați pandișpanul de-a lungul, în jumătate. Așezați un blat pe un platou, ungeți-l cu o jumătate din cantitatea de cremă și presărați-l cu alune tocate.

10. Așezați bezeaua. Ungeți-o cu cremă și presărați cu alune.

11. Așezați blatul cu glazură și apăsați-l puțin. Presărați tortul cu alune.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1