Tort “Snickers” – un desert deosebit de gustos și foarte consistent!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă super delicioasă de tort “Snickers”. Acest tort are un gust nemaipomenit, se prepară simplu și rapid din ingrediente accesibile. Tortul “Snickers” este una dintre cele mai delicate combinații de pandișpan, lapte condensat fiert, arahide și ciocolată cu lapte.

Acest desert este învelit în glazură de ciocolată și decorat cu arahide tocate, este potrivit pentru diverse ocazii, foarte dulce, consistent și absolut delicios. Savurați-l cu plăcere alături de o ceașcă de cafea sau ceai.

Ingrediente pentru aluat

-5 ouă

-180 g de zahăr

-170 g de făină

-1 linguriță de praf de copt

-2 linguri de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-380 g de lapte condensat fiert

-200 g de unt

-200 g de arahide

-180 g de crackers dulci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazură

-150 g de ciocolată cu lapte

-1 lingură de ulei

-arahide tocate pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pandișpanul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile timp de 5 minute. Adăugați treptat zahărul și bateți încă 10 minute.

2. Adăugați gălbenușurile și bateți din nou la viteză mică. Presărați făina cernută împreună cu amidonul și praful de copt. Amestecați ușor până la omogenizare.

3. Turnați aluatul într-o formă detașabilă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 26 cm. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 160 de grade și coaceți timp de 25-30 de minute.

4. Crema. Spălați arahidele, prăjiți-le într-o tigaie uscată și curățiți-le de coajă. Rupeți biscuiții în bucăți de mărimea unei unghii. Bateți bine laptele condensat și untul. Apoi adăugați arahidele și crackers. Amestecați ușor.

5. Lăsați pandișpanul să se răcească și tăiați-l în 3 părți. Ungeți primul blat cu cremă. Acoperiți cu al doilea blat, distribuiți crema uniform și acoperiți cu al treilea blat. Dați tortul la frigider ca să se întărească un pic.

6. Preparați glazura. Topiți 150 g de ciocolată și adăugați o lingură de ulei. Acoperiți tortul cu glazură pe toate părțile. Decorați părțile laterale ale tortului cu arahide mărunțite.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1