Tort ”Spartak” pregătit în condiții casnice – un desert fascinant, ce va eclipsa chiar și faimosul ”Medovik”!

Tortul ”Spartak” este un desert deosebit de delicios. Acesta reprezintă o combinație de blat cu ciocolată și miere, ce se asortează perfect cu crema fiartă. Datorită celor două culori contrastante, desertul are un aspect deosebit de festiv și apetisant, mai ales după ce îl veți tăia. Surprindeți-i pe cei dragi cu un desert de casă original, ce va face concurență oricărei prăjituri din comerț.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1 ou

-2 linguri de lapte

-150 g de zahăr

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-3 linguri de miere

-50 g de unt

-2 linguri pudră de cacao

-400 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-500 ml de lapte

-3 ouă

-3 linguri pline de făină

-1 lingură plină de amidon

-1 pachețel de zahăr vanilat

-150 g de zahăr

-150 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-100 g de ciocolată

-1-2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți crema: amestecați într-o cratiță (cu suprafață neaderentă) toate ingredientele, cu excepția untului. Puneți cratița pe foc. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până se va îngroșa. Luați crema de pe foc și lăsați-o să se răcească.

2. Pregătiți aluatul: amestecați într-o cratiță (cu suprafață neaderentă) toate ingredientele, cu excepția făinii și a pudrei de cacao. Puneți cratița pe foc. Amestecând periodic, fierbeți la foc mic, timp de 10-15 minute (până volumul amestecului se va mări).

3. Luați cratița de pe foc și adăugați pudra de cacao. Amestecați.

4. Adăugați făina cernută și amestecați. La început, aluatul va fi foarte moale. Lăsați-l să se răcească (timp de 20-30 de minute) și acesta se va întări.

5. Împărțiți aluatul în 5 părți. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat dreptunghiular, cu dimensiunea de 20 x 25 cm. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 5 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Nu coaceți mai mult de 7-8 minute.

6. Într-un bol, amestecați untul moale (la temperatura camerei) folosind un mixer. Treptat, adăugați câte o lingură de cremă și amestecați bine după fiecare porție. Obțineți o cremă omogenă.

7. Pregătiți glazura: rupeți ciocolata bucăți mai mici și topiți-o la baia de aburi. Adăugați uleiul și amestecați bine. Obțineți o glazură omogenă.

8. Ungeți 4 blaturi cu cremă și asamblați tortul. Așezați al 5-lea blat și acoperiți-l cu glazura caldă.

9. Dați tortul la frigider peste noapte. Tăiați tortul bucăți de mărimea dorită. La dorință, decorați cu ciocolată topită.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1