Tort ”Spartak”, pregătit în condiții casnice – un duet fascinant al blaturilor de miere cu crema de smântână! Nici un oaspete nu va pleca fără rețetă!

Tortul ”Spartak”, pregătit în condiții casnice, este un desert cu adevărat spectaculos. Obțineți un tort atât de fin și aromat, încât se topește în gură. Vă asigurăm de faptul că toată familia îl va adora. Blaturile moi și aromate de miere cu pudră de cacao se combină perfect cu crema fină de smântână. Nici un oaspete nu va pleca de la dvs fără rețeta acestui deliciu spectaculos.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3 ouă

-0.5 linguriță de sare

-260 g de zahăr

-3 linguri de miere

-3 linguri pudră de cacao

-120 g de unt

-1.5 linguriță bicarbonat de sodiu

-350 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-300 ml de lapte

-1 ou

-40 g de amidon

-230 g de zahăr

-80 g de unt

-100 g de smântână

-250 ml de frișcă

-pudră de cacao pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: într-o cratiță mică (cu fundul gros) bateți ouăle cu sarea și zahărul. Adăugați mierea și pudra de cacao. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

2. Adăugați în cratiță untul și puneți-o pe foc. Încălziți masa la foc mic, amestecând încontinuu, până untul se va topi și zahărul se va dizolva complet.  Aduceți amestecul până la fierbere și luați cratița de pe foc.

3. Adăugați în cratiță bicarbonatul de sodiu și amestecați bine. Treptat, adăugați făina cernută. Mai întâi amestecați cu un tel sau o spatulă, apoi frământați aluatul pe suprafața de lucru (presărată cu făină). Obțineți un aluat omogen, moale și elastic.

4. Redați-i aluatului o formă cilindrică și împărțiți-l în 6 porții egale. Redați-i fiecărei porții de aluat o formă rotundă și puneți-le în pungi (sau înveliți-le în folie de aluminiu). Dați aluatul la frigider.

5. Pregătiți crema: bateți oul cu sarea, zahărul și amidonul. Obțineți o masă omogenă.

6. Turnați laptele într-o cratiță și fierbeți-l. Amestecând încontinuu, cu un jet subțire, turnați oul bătut. Turnați amestecul obținut într-o cratiță mai mare. Adăugați smântâna și amestecați. Fierbeți crema la foc moderat, până se va îngroșa. Amestecați încontinuu.

7. Adăugați în cratița cu cremă untul. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă. Lăsați crema să se răcească.

8. Scoateți câte o porție de aluat din frigider și întindeți-l într-un blat rotund (direct pe hârtia de copt). Decupați un cerc de dimensiunea dorită, folosind o formă specială sau un capac. Înfigeți blatul de câteva ori, folosind o furculiță. Adunați resturile de aluat și frământați-le puțin. Din acestea veți obține încă 2 blaturi.

9. Așezați blatul pe tava de copt și coaceți-l în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 7-8 minute. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Pregătiți astfel toate blaturile.

10. Bateți frișca, până veți obține o cremă cu vârfuri stabile. Folosiți un mixer.

11. Amestecați crema fiartă (la temperatura camerei) cu mixerul, timp de 1-2 minute. Adăugați frișca bătută și amestecați. Obțineți o cremă omogenă.

12. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul. Acoperiți tortul deasupra și pe părțile laterale cu cremă. Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

13. Înainte de servire, presărați tortul cu pudră de cacao.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1