Tort-sufleu cu brânză de vaci, fără coacere.

Doriți ceva dulcișor, fin, aspectuos și foarte gustos? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de tort-sufleu fără coacere. Este un desert de neuitat, preparat din brânză de vaci, foarte simplu și într-un timp record. Suntem siguri că acest tort delicios vă va cuceri cu propria lui simplitate, delicatețe și eleganță. Vă propunem să gătiți acest tort fin și gustos, care merită să ajungă în pușculița dvs de rețete preferate. Veți obține un desert care va fi apreciat chiar și de cel mai capricios gurmand.

INGREDIENTE  

– 40 g de gelatină

– 150 ml de apă

– 700 g brânză de vaci

– 200 g de smântână

– 150 g de zahăr

– 1 portocală mare

– 150 g de biscuiți

– vanilie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați apa fierbinte peste gelatină și amestecați-o până se dizolvă complet. Lăsați amestecul să se răcească.

2. Pregătiți compoziția cu brânză de vaci: combinați într-un bol brânza cu smântâna, zahărul și adăugați vanilie după gust. Omogenizați compoziția, folosind blenderul. Apoi adăugați gelatina. Amestecați bine ingredientele, până veți obține o compoziție omogenă și pufoasă, asemenea unui sufleu.

3. Spălați portocala, decojiți-o, îndepărtați firele albe și tăiați-o cuburi.

4. Alegeți o formă de copt de silicon și așezați un strat de compoziție-sufleu. Uniformizați stratul și răspândiți în mod aleatoriu niște cuburi de portocală și câțiva biscuiți. Dacă aveți biscuiți mai mari și pătrați, fărâmițați-i pe porțiuni mici. Alternați straturile în mod similar. Ultimul strat trebuie să-l constituie compoziția-sufleu, uniformizată.

5. Acoperiți forma cu folie alimentară și dați tortul la frigider, pentru cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte.

6. Scoateți desertul din frigider, îndepărtați cu grijă folia și răsturnați-l pe un platou de servit. La dorință, puteți decora tortul după gust – ciocolată rasă sau fructe de pădure.

7. Serviți desertul extraordinar de gustos cu cea mai mare plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1