Când prietena mea cea mai bună mi-a destăinuit cum prepară acest tort, nu mi-a venit să cred! Merită să-l încerci și tu.

Rețeta de mai jos este o adevărată comoară pentru gospodinele ce nu dispun de suficient timp pentru a găti. Tortul ”Svetlana” se prepară foarte simplu și nu necesită aptitudini speciale în domeniul pregătirii deserturilor. Este un deliciu perfect pentru novicii în arta culinară. Obțineți un tort fin, moale și foarte gustos, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

– 3.25 pahare de făină

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 750 ml de lapte

– 1.5 pahare de zahăr

– 400 g de lapte condensat 

– 1 linguriță de oțet

– 200 g de unt

– 2 ouă

– vanilie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: amestecați 3 pahare de făină cernută cu laptele condensat și bicarbonatul de sodiu (stins cu oțet). Obțineți un aluat omogen și elastic.

2. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat, de dimensiunea tigăii. Coaceți fiecare blat pe tigaia uscată, timp de câte 1 minut pe fiecare parte. Tăiați blaturile folosind o formă specială sau un capac, astfel încât acestea să fie de dimensiuni egale. Păstrați resturile de blat pentru decor.

3. Pregătiți crema: într-o cratiță mică, amestecați 3 linguri de făină cu laptele, zahărul, ouăle și vanilia. Puneți cratița la foc mic și fierbeți crema până se îngroașă. Amestecați încontinuu.

4. Luați crema de pe foc și imediat adăugați untul moale (la temperatura camerei). Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

5. Ungeți fiecare blat cu crema caldă și asamblați tortul. Decorați tortul cu resturi fărâmițate de blat. Lăsați-l la temperatura camerei pentru cel puțin 1 oră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1