Tort “Trio” – un desert rafinat cu blat de pandișpan și două straturi de cremă-jeleu de smântână și ciocolată

Tortul “Trio” este un desert extraordinar, foarte fin și delicios. Este un tort din trei straturi: primul este blatul de pandișpan, la mijloc – crema de smântână-jeleu și al treilea strat – crema-jeleu de ciocolată.

Acest tort va înfrumuseța orice masă de sărbătoare, este excepțional de bun, foarte aspectuos, gustos, cremos, răcoritor, un tort care merită încercat cel puțin o dată, după care va provoca dependență. Decorați-l după preferințe și savurați-l cu plăcere!

Ingrediente pentru pandișpan (diametrul de 16 cm)

-2 ouă

-60 g de zahăr

-40 g de făină

-20 g de cacao

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sirop

-100 g de apă

-100 g de zahăr

-1 lingură de coniac

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru jeleu

-500 g de smântână (de 20% grăsime)

-100-150 g de zahăr

-100 ml de lapte

-1 pachețel de zahăr vanilat

-15 g de gelatină

-1 lingură de cacao

-60-80 g de ciocolată de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pandișpanul. Bateți ouăle cu vanilie și zahăr (am adăugat zahărul într-un flux subțire) până amestecul va deveni pufos. Cerneți făina și cacao printr-o sită și amestecați cu telul. Presărați amestecul în părți mici în masa de ouă. Amestecați cu o spatulă, astfel încât bulele de aer să rămână în aluat. Ungeți cu unt și presărați cu făină o formă cu diametrul de 18 cm. Turnați aluatul și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (până scobitoarea va fi uscată).

2. Siropul. Amestecați apa cu zahărul și fierbeți timp de 2-3 minute. Lăsați siropul să se răcească și adăugați coniacul. Însiropați pandișpanul răcit și mutați-l într-o formă detașabilă cu diametrul de 16 cm (așezați o folie alimentară în forma de copt) sau într-o formă și mai mică, tăind marginile, important ca pandișpanul să se lipească bine de pereții formei.

3. Crema-jeleu. Turnați laptele rece peste gelatină și lăsați-o să se umfle conform timpului indicat pe ambalaj. Bateți smântâna cu zahăr și zahăr vanilat până va deveni pufoasă și își va mări volumul. Dizolvați gelatina umflată în lapte și încălziți-o în cuptorul cu microunde, apoi turnați-o într-un flux subțire în smântână. Împărțiți masa în două părți. Puneți într-o parte ciocolata topită amestecată cu cacao. Puneți o parte din cremă (cea cu smântână) peste blatul de pandișpan și dați tortul la frigider pentru 20-30 de minute până se va întări. Puneți deasupra a două parte de cremă-jeleu (cu cacao). Dați tortul la frigider pentru 4-5 ore.

4. Scoateți tortul din formă. Puteți acoperi partea de sus și părțile laterale cu glazură. Mi-a rămas puțină ciocolată topită pe care am amestecat-o cu frișcă și o bucățică de unt. Am obținut un strat foarte subțire e glazură. Am decorat părțile laterale cu firimituri de biscuiți, iar deasupra am presărat cacao, apoi am decorat cu căpșuni.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1