Tort “Trufa de zmeură” – un desert de ciocolată absolut fantastic cu cremă ganache de zmeură

Echipa Bucătarul.eu vă răsfață cu o rețetă super delicioasă de tort de ciocolată, cu cremă ganache de zmeură, marmeladă de zmeură, învelit în glazură de ciocolată. Este un tort absolut fantastic, care va atrage toate privirile, fiind foarte spectaculos.

Secretul acestui tort este crema ganache de zmeură care creează o combinație irezistibilă de ciocolată amăruie și pandișpanul de migdale. Zmeura la rândul ei, adaugă o notă de prospețime acestui impresionant desert. Acest tort poate fi preparat la diverse evenimente, este excepțional și va fi apreciat de toți pofticioșii.

Ingrediente pentru pandișpanul de ciocolată și migdale

-120 g de făină de migdale

-150 g de zahăr

-2 ouă

-4 gălbenușuri de ou

-25 g de făină de grâu

-25 g de cacao (neîndulcită)

-5 albușuri de ou

-60 g de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sirop

-100 ml de apă

-50 g de zahăr

-60 g de zmeură (de stors sucul)

-50 ml de lichior de zmeură

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru ganache de zmeură

-150 g de zmeură

-50 ml de lichior de zmeură

-25 g de zahăr pudră

-200 g de ciocolată neagră

-200 g de unt la temperatura camerei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru marmelada de zmeură

-300 g de zmeură

-150 g de zahăr

-4 g de agar-agar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazura de ciocolată

-100 g de ciocolată neagră

-100 ml de frișcă grasă (38%)

-25 g de glucoză

-zmeură și nuci pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pandișpanul. Puneți făina de migdale și de grâu, zahărul, ouăle, gălbenușurile și cacao în castronul mixerului și amestecați la viteză medie timp de 1-2 minute.

2. Bateți albușurile cu zahăr pudră până veți obține o spumă cu vârfurile stabile. Adăugați spuma în aluat și amestecați atent. Coaceți pandișpanul la 180 de grade până va fi gata. Am folosit o formă cu diametrul de 20 cm. Tăiați-l în 4 blaturi. Puteți coace separat 4 blaturi.

3. Siropul. Puneți apa și zahărul într-un vas, aduceți la fierbere, adăugați sucul de zmeură și lichiorul, fierbeți la foc mic până veți obține siropul.

4. Ganache de zmeură. Mărunțiți în blender zmeura cu zahărul pudră, înlăturați semințele, trecând amestecul printr-o sită. Adăugați lichiorul și încălziți masa la foc mic până la 40 de grade.

5. Topiți ciocolata la bain-marie, adăugați untul și zmeura. Amestecați până la combinarea completă a ingredientelor. Lăsați crema să se răcească și dați-o la frigider pentru cel puțin 1-2 ore.

6. Marmelada de zmeură. Încălziți zmeura cu zahăr la foc mic, amestecați până la dizolvarea zahărului. Mărunțiți amestecul în blender, înlăturând semințele printr-o sită, apoi puneți amestecul pe foc. Adăugați agar-agar și aduceți la fierbere.Turnați amestecul într-o formă cu diametrul de 18 cm și lăsați să se întărească.

7. Glazura de ciocolată. Topiți ciocolata la bain-marie. Aduceți frișca și glucoza la fierbere. Adăugați frișca în ciocolată și amestecați.

8. Asamblarea tortului. Puneți primul blat pe platou. Îmbibați-l cu sirop și ungeți-l cu ⅓ din ganache de zmeură.

9. Puneți deasupra al doilea blat, îmbibați-l cu sirop, puneți un strat de marmeladă și acoperiți cu al treilea blat. Îmbibați-l cu sirop și ungeți-l cu un strat de cremă.

10. Acoperiți cu al patrulea blat, ungeți deasupra și părțile laterale cu ganache de zmeură. Turnați deasupra glazura răcită și decorați-l după gust. L-am decorat cu zmeură și nuci. Dați tortul la frigider ca să se îmbibe.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1