Tort uimitor fără unt, ouă și lapte. Cea mai bună rețetă pentru Postul Mare.

Credeați că bucatele de post nu pot fi gustoase? Echipa noastră vă propune să încercați o rețetă delicioasă de tort de post, care are un gust extraordinar și chiar mai bun decât multe deserturi cunoscute. Ca să preparați acest tort, veți avea nevoie de compot de vișine, ca să faceți o cremă pufoasă și foarte aromată. Acest tort va fi chiar și pe placul celor mai exigenți gurmanzi.

Tort de post

INGREDIENTE

-210 g de făină

-250 g de zahăr

-30 ml de oțet de mere

-2 linguri de apă

-2 portocale

-70 ml de ulei de floarea soarelui

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-2 linguri de griș

-300 ml de compot de vișine

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Blatul. Stoarceți sucul de la 2 portocale într-un bol adânc, adăugați 150 g de zahăr și uleiul, bateți ingredientele cu ajutorul mixerului.

2. Adăugați oțetul de mere și bateți din nou, cerneți făina în amestec, adăugați bicarbonatul stins și bateți cu mixerul din nou.

3. Turnați aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți blatul timp de 40-45 de minute. Ca pandișpanul să crească uniform, puneți o formă cu apă pe raftul inferior din cuptor.

4. Faceți testul scobitorii. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să stea timp de 15 minute. Scoateți-l din formă și lăsați-l să se răcească complet.

5. Crema. Turnați compotul într-o cratiță, adăugați 4 linguri de zahăr și grișul, amestecați bine și puneți cratița la foc mic. Fierbeți masa, amestecând continuu până se va îngroșa. Lăsați crema să se răcească complet.

6. Puneți crema într-un vas adânc și bateți-o cu mixerul până va deveni pufoasă.

7. Tăiați partea de sus a pandișpanului. Tăiați baza în 2 blaturi egale. Ungeți blaturile cu cremă. Puneți partea tăiată în blender și mărunțiți-o sub formă de firimituri. Asamblați tortul și presărați-l deasupra cu firimiturile de blat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1