Tortul „Ecaterina” – un desert pentru care aș da orice, doar ca să-l savurez!

„Tortul Ecaterina” este un desert fantastic de delicios și aspectuos, perfect pentru orice ocazie. Este compus din trei blaturi de pandișpan – unul cu cacao, al doilea cu mac și al treilea cu nuci, toate scăldate într-o gingașă cremă de smântână.

Tortul arată spectaculos atât la exterior, cât și în interior (tăiat felii) și este un deliciu nepământesc. Vi-l recomand cu cea mai mare plăcere! Savurați-l alături de persoanele dragi sufletului!

Ingrediente

-300 g de făină

-900 g de smântână

-400 g de zahăr

-3 ouă

-1 linguriță mac (măcinat)

-0.25 pahar de nuci

-4 linguri cacao

-1 praf de copt

-ciocolată negră după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți ouăle cu 250 g de zahăr până rezultă o masă albă, omogenă. Adăugați 300 g de smântână și amestecați până la omogenizare. Într-un vas separat, combinați făina cernută cu praful de copt. Adăugați treptat făina în compoziția de ouă și amestecați bine până la omogenizare.

2. Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Adăugați în prima 1/2 din cacao și nuci mărunțite, în a doua – restul de cacao și în a treia – macul.

3. Turnați aluatul în forme tapetate cu hârtie de copt unsă cu unt.

4. Coaceți foile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute.

5. Între timp, pregătiți crema. Bateți cu ajutorul mixerului smântâna și zahărul rămase.

6. Asamblați tortul. Ungeți cu cremă blatul cu cacao și nuci. Puneți deasupra blatul cu mac și ungeți-l cu cremă. Tăiați blatul de cacao în cubulețe mari, pe care le înmuiați în cremă și le așezați haotic peste blatul cu mac. Turnați crema rămasă peste tort.

7. Topiți ciocolata la bain-marie și decorați cu ea tortul. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, sau peste noapte să se îmbibe bine cu cremă.

8. Savurați tortul cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1