Tortul original ”Napoleon” – o rețetă ce vă asigură succesul!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de tort ”Napoleon”. Datorită acestei rețete, veți pregăti cel mai delicios și crocant desert. Combinația apetisantă de blat crocant și fin, cu crema delicioasă, vă oferă un desert cu o savoare aparte. Nu în zădar a fost desertul preferat a împăratului Napoleon. Bucurați-i pe cei dragi cu o surpriză delicioasă din copilărie.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

–  270 g de unt rece (de la frigider)

– 440 g de făină cernută

– 175 ml de apă

– 20 ml de oțet

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ 

– 1 cutie de lapte condensat

– 400 g de unt la temperatura camerei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: dați untul rece prin răzătoarea mare. Amestecați într-un vas apa cu oțetul.

2. Cerneți făina într-un bol aparte, apoi adăugați untul ras, 1 priză de sare și amestecul de apă cu oțet. Frământați aluatul.

3. Modelați din aluatul finit o bilă mare, înfășurați-o în folie alimentară și dați-o la frigider pentru 30 de minute.

4. Scoateți aluatul din frigider, îndepărtați folia alimentară și puneți-l pe masa înfăinată. Întindeți un blat pătrat din aluat, cu grosimea de aproximativ 1 cm. Pliați blatul în formă de plic, apoi iar întindeți un blat pătrat. Procedați la fel de cel puțin 4 ori. Dați plicul de aluat la frigider pentru 1 oră.

5. Apoi puneți aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în 8-9 părți egale. Întindeți din fiecare parte de aluat un blat foarte subțire, cu grosimea de cel mult 2 mm, practic transparent. Înfigeți fiecare blat în 3-4 locuri, folosind furculița sau o scobitoare. Decupați marginile, folosind o formă rotundă (sau tăiați marginile cu un cuțit și faceți un tort dreptunghiular).

6. Coaceți blaturile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, până se vor rumeni frumos. Apoi coaceți și bucățile de aluat inform, lăsați-le să se răcească, după care fărâmițați-le.

7. Pregătiți crema: puneți untul moale într-un bol. Bateți untul, folosind blenderul, până veți obține o masă pufoasă. Apoi adăugați laptele condensat și iar bateți bine crema.

8. Asamblați tortul: ungeți fiecare blat cu un strat subțire de cremă și suprapuneți-le pe un platou. Ungeți bine ultimul blat și bordura tortului cu cremă. Presărați tortul cu fărâmiturile de blat rămase.

9. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Serviți deliciul apetisant alături de o ceașcă cu ceai aromat sau o cafeluță, cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1