Tortul “Ursul polar” era desertul prezent la orice sărbătoare. Au trecut 30 de ani, dar nu s-a inventat un desert mai gustos!

Tortul “Ursul polar” este un desert foarte simplu, cu o textură moale și un gust foarte fin și delicat. Tortul este format din 2 tipuri de blaturi, acoperite cu cremă gingașă de smântână, este atât de gustos și moale, încât se topește în gură. Pentru un aspect mai frumos, tortul este acoperit cu glazură de ciocolată. Acest tort din copilărie era prezent la fiecare sărbătoare și era apreciat de toată lumea. Preparați-l neapărat ca să simțiți din nou gustul copilăriei!

INGREDIENTE

-480 g de făină (cantitatea este aproximativă)

-750 g de smântână

-120 g de unt

-75 ml de lapte

-1 priză de vanilie

-525 g de zahăr

-100 g de nuci

-75 g de cacao

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

-2 linguri de ulei de floarea soarelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Amestecați 1 lingură de zahăr cu 50 g de unt topit. Adăugați 1 lingură de smântână grasă și bicarbonatul nestins. Amestecați bine toate ingredientele. Apoi adăugați 1.5 pahare de făină și frământați aluatul.

2. Împărțiți aluatul obținut în 2 părți. Amestecați o parte cu 3 lingurițe de cacao.

3. Împărțiți făina rămasă în 2 părți și adăugați-o în bolurile cu aluat. Frământați. Veți obține aluat dens și omogen, dar în același timp moale și elastic.

4. Veți obține 2 tipuri de aluat. Împărțiți fiecare bilă în 3 părți pentru 6 blaturi.

5. Ungeți forma de copt cu puțin ulei. Întindeți o parte de aluat pe o hârtie de copt și distribuiți-o pe fundul formei cu degetele. Faceți înțepături cu scobitoarea sau furculița.

6. Puneți blatul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coaceți-l timp de cel mult 8 minute. Procedați astfel cu toate blaturile. Dacă blaturile coapte au margini neuniforme, atunci puneți deasupra o farfurie și tăiați-le cu cuțitul.

7. Crema. Bateți crema cu mixerul într-un bol separat. Amestecați smântâna rămasă cu un pahar de zahăr și adăugați vanilia.

8. Preparați glazura: amestecați 5 linguri de zahăr, laptele și cacao rămasă. Fierbeți glazura până se va îngroșa. Adăugați la sfârșit 70 g de unt și amestecați glazura.

9. Mărunțiți nucile și resturile de blat. Ungeți blaturile cu cremă și presărați-le cu nuci, alternând blaturile albe și cele negre. Ungeți tortul deasupra cu glazură și presărați-l cu firimiturile de blat.

10. Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1