Torturile din biscuiți sunt preferatele gospodinelor. Vă oferim 3 rețete de torturi fără coacere, care îți lasă gura apă!

Torturile fără coacere se bucură de o mare popularitate în rândul gospodinelor, în special a celor începătoare, fiindcă se prepară rapid și fără bătăi de cap. Chiar dacă sunt simple și ușor de realizat, torturile din biscuiți sunt delicioase și arată fabulos. Biscuiții se combină excelent cu fructe, nuci și cremă de smântână sau vanilie, de aceea pot fi create o mulțime de rețete pentru fiecare gust. Echipa Bucătarul.eu vă oferă 3 cele mai gustoase rețete de tort din biscuiți, care pot fi preparate în fiecare zi și chiar la un eveniment mai special, dacă sunt decorate original. Încercați aceste rețete de tort cu gust imbatabil!

Torturi fără coacere

1. Tort din biscuiți cu banane

INGREDIENTE 

– 1 kg de biscuiți

– 4 banane mari

– 1 l de smântână

– 500 g de zahăr (după gust)

– 100 g de ciocolată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți smântâna cu zahăr. Tăiați bananele rondele subțiri.

2. Puneți pe un platou un strat de biscuiți și ungeți-i cu cremă de smântână, așezați pe fiecare biscuit câte o felie de banană. Apoi repetați straturile. Trebuie să puneți straturile sub formă de tablă de șah: puneți banane pe biscuiți și biscuiți deasupra bananelor. Ultimul strat trebuie să fie format din biscuiți acoperiți cu cremă de smântână.

3. Decorați tortul cu ciocolată rasă și firimituri de biscuiți. Dați tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se îmbibe.

2. Tort din biscuiți cu cremă de vanilie

INGREDIENTE 

– 300 g de biscuiți

– 300 g de unt

– 300 g de zahăr

– 1 ou

– 300 ml de lapte

– 1 linguriță de făină de cartofi (sau amidon)

– 2 pahare de nuci curățate

– vanilie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dizolvați făina în 1/2 pahar de lapte cald și turnați amestecul în laptele clocotit (care a rămas). Fierbeți masa până se va îngroșa, amestecând, apoi lăsați să se răcească.

2. Frecați untul cu zahăr și ou și combinați masa cu amestecul de lapte și vanilie.

3. Mărunțiți biscuiții, tocați nucile și presărați ingredientele în crema obținută, amestecați bine.

4. Tapetați forma cu hârtie de copt unsă cu unt, așezați masa obținută, nivelați-o cu cuțitul și dați-o la frigider pentru câteva ore. Apoi scoateți tortul din frigider, îndepărtați hârtia și decorați tortul cu jumătăți de nuci și biscuiți mărunțiți.

3. Tort cu fructe fără coacere

INGREDIENTE 

– 700 g de biscuiți (crackers)

– 500 g de smântână de 25 %

– 25 g de gelatină

– 200 g de zahăr

– 3 banane

– 3 portocale

– 3 kiwi

– 2 mere mari

– fructe de pădure – la dorință, după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați apă peste gelatină și pregătiți-o conform instrucțiunilor de pe pachet. Curățați fructele și tăiați-le bucățele (lăsați câte un fruct pentru decor). Spălați fructele de pădure și uscați-le cu un prosop de hârtie.

2. Amestecați smântâna cu zahăr, fructe și gelatina dizolvată, amestecați bine.

3. Înmuiați fiecare biscuit în masa obținută și așezați pe un platou sub formă de tort, turnați deasupra masa rămasă.

4. Tăiați fructele puse deoparte în felii subțiri și puneți-le pe suprafața tortului împreună cu fructele de pădure. Dați tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se îmbibe.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1