”Trandafiri” apetisanți cu brânză de vaci – cele mai aspectuoase chifle de casă din toate ce le-am încercat până acum! Perfecte pentru a fi servite la ceai!

Chiflele de casă reprezintă un deliciu deosebit de aromat și apetisant, căruia nimeni nu-i poate rezista. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un desert special, vă îndemnăm să pregătiți cele mai elegante chifle de casă cu brânză de vaci. În formă de trandafiri mici și gingași, acestea cuceresc nu doar prin gust, dar și aspect. Surprindeți-i pe cei dragi cu un astfel de desert și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-600-700 de făină

-250 ml de lapte

-2 lingurițe de drojdie (proaspătă sau uscată)

-2 ouă

-100 g de zahăr

-100 g de unt

-1 pachețel de zahăr vanilat

-coajă rasă de lămâie (la dorință)

-1 linguriță rasă de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-1 ou

-100 g de zahăr

-500 g brânză de vaci

-1 pachețel de zahăr vanilat

-100-150 g de stafide

-gălbenuș bătut cu lapte (pentru a unge chiflele)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați în vasul cu stafide apă clocotită și lăsați-le pentru 15-20 de minute. Scurgeți-le de apă și uscați-le pe un prosop de hârtie.

2. Pregătiți maiaua: amestecați laptele cald cu drojdia, 2 linguri de zahăr și 1 pahar de făină. Lăsați maiaua la un loc cald, până la suprafață se va forma o spumă.

3. Topiți untul. Lăsați-l să se răcească. Amestecați-l cu ouăle, zahărul tos, cel vanilat și sarea. Turnați masa obținută în bolul cu maia și amestecați. Treptat, adăugați făina rămasă și coaja de lămâie. Frământați aluatul. Obțineți un aluat omogen și dens. Lăsați aluatul să crească la un loc cald.

4. Pregătiți umplutura: amestecați brânza de vaci caldă (la temperatura camerei) cu oul, stafidele, zahărul tos și cel vanilat.

5. Împărțiți aluatul în 24 de porții egale. Lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute.

6. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat rotund. Tăiați blatul în 3 triunghiuri de dimensiuni diferite, dar păstrați o distanță de aproximativ 1-1.5 cm de la centru.

7. Așezați în mijlocul blatului o linguriță de umplutură.

8. Înfășurați fiecare parte a blatului în jurul umpluturii și lipiți-i marginile (cât mai aproape de bază). Partea cea mai mare se așează ultima. Obțineți un trandafir.

9. Așezați chiflele pe o tavă de copt și lăsați-le să crească timp de aproximativ 30 de minute.

10. Ungeți-le cu gălbenuș bătut cu lapte și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până vor fi gata. La dorință, presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1