Tulumbe însiropate – un desert turcesc deosebit de delicios!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de tulumbe însiropate – un desert tradițional turcesc. Din cele mai simple și accesibile ingrediente obțineți un deliciu asemănător cu gogoșile, deosebit de aromat, rumen și apetisant. Specific pentru acest desert este că se prepară din aluat opărit, asemenea celui pentru ecler, dar se prăjesc în ulei, precum gogoșile tradiționale. Este un desert special, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE  

– 4 ouă

– 200 g de zahăr

– 250 g de făină cernută

– 450 ml de apă

– 300 ml de ulei vegetal

– 15-20 ml suc de lămâie

– 75-80 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați 250 ml de apă într-o cratiță. Adăugați untul la temperatura camerei. Puneți cratița pe foc și aduceți ingredientele până la fierbere (la foc moderat).

2. Apoi adăugați treptat făina cernută, amestecând într-un tempou mai rapid, timp de 2-3 minute, folosind o spatulă de lemn. În fine, ar trebui să obțineți un aluat fiert fin și nelipicios. Opriți focul. Lăsați aluatul să se răcească.

3. Pregătiți siropul: turnați într-o cratiță zahărul și apa rămasă. Adăugați sucul de lămâie. Amestecați ingredientele și puneți cratița pe foc. Aduceți ingredientele până la fierbere. Fierbeți siropul la foc mic, timp de 15 minute.

4. După ce s-a răcit aluatul, adăugați ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare, cu spatula de lemn.

5. Puneți aluatul finit într-un pos de ornat din silicon.

6. Turnați uleiul vegetal într-o cratiță cât mai mare în diametru.

7. Formați tulumbele de 3-4 cm în lungime, presând posul și tăind aluatul cu foarfeca.

8. Prăjiți-le la foc mic și întoarceți-le când se rumenesc. Scoateți desertul, scurgeți-l de uleiul în exces și dați-l direct în cratița cu sirop. Lăsați tulumbele în sirop timp de 10 minute.

9. Așezați desertul pe un platou. Serviți-l cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1