Turte aromate cu brânză la tigaie, prăjite fără ulei!

Astăzi vă propunem să încercați niște turte minunate cu brânză și verdeață. Turtele se prepară din aluat pe bază de chefir și sunt umplute cu brânză gingașă și ceapă verde. Aceste turte cu brânză sunt foarte aromate și incredibil de gustoase, se prepară într-o tigaie uscată, de aceea sunt mult mai sănătoase decât turtele tradiționale. Serviți turtele calde la prânz sau cină!

INGREDIENTE

-400 ml de chefir

-500 g de făină

-3/4 linguriță de sare

-3/4 linguriță de bicarbonat de sodiu

-100 g de ceapă verde (pentru umplutură)

-500 g de brânză de vaci (pentru umplutură)

-1 ou (pentru umplutură)

-sare și piper după gust (pentru umplutură)

-70 g de unt pentru uns

-apă clocotită

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Preparați umplutura. Frecați brânza cu furculița, ca să nu fie cocoloașe, în caz contrar nu veți putea întinde turte subțiri. Puteți da brânza și prin mașina de tocat.

2. Asezonați cu sare și piper după gust, adăugați oul. Amestecați până la omogenizare.

3. Spălați ceapa în prealabil și uscați-o cu un prosop. Tăiați-o foarte mărunt și amestecați-o cu brânză. Umplutura este gata.

4. Împărțiți umplutura de brânză în 10 părți egale și rulați-le sub formă de biluțe.

5. Preparați aluatul. Amestecați chefirul cald cu bicarbonatul de sodiu și adăugați sarea imediat. Amestecul va face bule – un lucru normal. Astfel se stinge bicarbonatul.

6. Adăugați făina în câteva etape și frământați aluatul: acesta va fi moale și lipicios. Acoperiți bolul și lăsați aluatul să se odihnească un pic. Nu trebuie să frământați aluatul mult timp, dacă nu doriți să obțineți turte de cauciuc.

7. Presărați aluatul cu făină după 5-10 minute și împărțiți-l în 10 părți egale. În final aluatul și umplutura vor fi egale după volum.

8. Înmuiați toate bucățile de aluat în făină, aplatizați-le puțin și lăsați-le să stea un pic: astfel se vor întinde mai ușor.

9. Preparați turtele. Puneți umplutura la mijloc, lipiți marginile de aluat la mijloc, lăsând umplutura în interior fără aer.

10. Presați turtele cu degetele, ca să le faceți mai plate. Procedați astfel cu toate turtele.

11. Întindeți o turtă cu sucitorul de la centru spre margini, apoi întindeți marginile.

12. Scuturați resturile de făină și prăjiți turtele într-o tigaie încinsă fără ulei timp de câteva minute pe fiecare parte până se vor rumeni. Dacă turtele se umflă, atunci înțepați-le cu furculița și prăjiți-le în continuare.

13. Ungeți toate turtele cu unt topit și așezați-le una peste alta.

14. Ca turtele să fie mai moi, înmuiați-le rapid în apă fierbinte, apoi puneți-le una peste alta și ungeți-le cu unt. Astfel veți folosi mai puțin unt și se vă spăla excesul de făină.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1