Turte aromate ”Hicin” – în doar 30 de minte aveți o gustare savuroasă pentru toată familia!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de turte de casă cu umplutură. Veți obține niște turte foarte apetisante și aromate. Umplutura de cașcaval și verdeață este atât de savuroasă, încât pofta de mâncare se va trezi imediat. Folosind cele mai banale ingrediente, aveți șansa să-i surprindeți pe cei dragi cu o gustare deosebită, care vă va cuceri din prima.

INGREDIENTE  

– 400 g de făină cernută

– 250 ml de chefir

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1/2 linguriță de sare

– 200 g de cașcaval

– 20 g de verdeață

– 2 căței de usturoi

– 100 g de unt pentru a unge turtele

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE CUMPĂRARE  

1. Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol și adăugați bicarbonatul de sodiu. Lăsași ingredientele pentru 5 minute.

2. Puneți într-un bol aparte făina cernută și adăugați sarea. Amestecați ingredientele uscate, apoi turnați amestecul de chefir. Frământați aluatul.

3. Puneți aluatul pe masa înfăinată și redați-i o formă cilindrică. Împărțiți aluatul în 6 părți egale.

4. Presărați fiecare bucată de aluat cu făină și modelați turte mici. Puneți fiecare turtă într-o pungă alimentară și lăsați-o pentru 10 minute.

5. Pregătiți umplutura: dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt. Combinați verdeața și cașcavalul într-un bol. Zdrobiți usturoiul și adăugați-l în bolul cu umplutură. Amestecați bine.

6. Luați o turtă, întindeți-o până la diametrul de 10 cm. Puneți pe centrul turtei 2 linguri de umplutură. Uniți marginile turtei, aducându-le spre centru. Modelați o ”pungă”.

7. Aplatizați ”punga”, apoi, folosind făcălețul, întindeți-o într-un blat rotund cu grosimea de 3-4 mm și diametrul de 20 cm. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

8. Prăjiți turtele într-o tigaie încinsă, uscată, pe ambele părți, a câte 3 minute.

9. Ungeți turtele apetisante cu unt și așezați-le într-un teanc. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1