Turte chinezești – o rețetă ce nu trebuie ratată!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă și mai puțin obișnuită de turte chinezești extrem de savuroase. După ce veți încerca acest deliciu, veți dori să-l pregătiți mereu. Aceste turte aspectuoase, suculente și incredibil de gustoase vă vor cuceri chiar din prima. Prepararea neobișnuită al aluatului, pe bază de suc de roșii și umplutura delicioasă, va transforma timpul petrecut la bucătărie într-o adevărată plăcere.

INGREDIENTE 

– 4 roșii

– 350 g de făină cernută

– 5 g de drojdie uscată

– 1 linguriță de zahăr

– 1 legătură de ceapă verde

– 150 g de brânză suluguni

– 1/2 linguriță de sare

– 1 lingură de ulei vegetal

– 3 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MO DE PREPARARE  

1. Fierbeți aproximativ 1.5 l de apă. Crestați roșiile și puneți-le într-un vas. Turnați în vasul cu roșii apă clocotită. Lăsați-le pentru 5 minute. Decojiți roșiile și tăiați-le cuburi.

2. Puneți roșiile într-un fragment de plasă de tifon și stoarceți-le bine de suc. Veți obține aproximativ 200 ml de suc de roșii (păstrați miezul).

3. Pregătiți aluatul: puneți într-un bol aparte făina cernută, 5 g de drojdie uscată și 1 linguriță de zahăr. Amestecați ingredientele uscate, folosind o spatulă sau lingură.

4. Turnați 200 ml de suc de roșii în bolul cu făină. Amestecați puțin, cu ajutorul unei linguri, apoi frământați aluatul.

5. Acoperiți bolul cu aluat, folosind un prosop. Lăsați aluatul pentru 40 de minute, la un loc cald.

6. Pregătiți umplutura: spălați ceapa verde și tăiați-o mărunt. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

7. Uniți într-un bol roșiile stoarse cu ceapa verde și cașcavalul ras. Presărați ingredientele cu sare și turnați 1 lingură de ulei vegetal. Amestecați ingredientele.

8. Mai frământați puțin aluatul. Redați-i aluatului o formă cilindrică, pe masa de lucru înfăinată, apoi împărțiți-l în 6 părți egale.

9. Întindeți câte o turtă din fiecare porție de aluat. Tapetați tava de copt cu hârtie, apoi așezați 2 turte pe ea.

10. Răspândiți câte 1-2 linguri de umplutură pe fiecare turtă. Apoi faceți pe centru un spațiu mic. Spargeți câte un ou în centrul turtelor.

11. Acoperiți umplutura cu câte o turtă. Lipiți bine marginile, aplatizându-le cu mâna. Apoi zimțați marginile, folosind o furculiță.

12. Ungeți turtele cu ulei vegetal, folosind o pensulă de silicon.

13. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

14. Procedați similar cu celelalte 2 blaturi și umplutura rămasă.

15. Tăiați turtele apetisante în două jumătăți egale. Așezați-le pe o farfurie și serviți deliciul cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi

1