Turte delicioase cu cartofi – dispar imediat de pe masă!

Doriți o gustare călduță, aromată și gustoasă? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de turte la tigaie, pe bază de cartofi. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține un deliciu apetisant și aromat. Cu siguranță, puteți dubla cantitatea ingredientelor, deoarece nici nu veți observa cum aceste turte vor dispărea din farfurie. Bucurați familia dragă cu o gustare aromată, savuroasă și extrem de apetisantă.

INGREDIENTE  

– 2 ouă

– 500 g de făină cernută

– 200-250 g de brânză de vaci

– 4-5 cartofi fierți

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Decojiți cartofii fierți și fărâmițați-i cu ajutorul unui zdrobitor. Apoi adăugați brânza de vaci, ouăle, sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecați ingredientele folosind lingura.

2. Cerneți 300 g de făina în bolul cu cartofi. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios. Acoperiți bolul cu capac sau un prosop și lăsați-l pentru 20 de minute.

3. Așezați aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în 6 părți egale. Formați din aluatul împărțit niște bile. Presărați-le cu făină cernută.

4. Așezați o bilă de aluat pe masa înfăinată și întindeți un disc, folosind făcălețul de lemn. Procedați similar cu aluatul rămas.

5. Încingeți tigaia. Coaceți turtele în tigaia uscată pe ambele părți, la foc mic, sub capac. Apoi ungeți fiecare turtă cu puțin unt. Așezați turtele pe o farfurie. Serviți deliciul aromat cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1