O bunătate de care nu mă pot sătura! Întotdeauna pregătesc mai mult și dau la congelator, îmi rămâne doar să le prăjesc puțin…

Dacă căutați rețeta unor turte savuroase și foarte simplu și preparat, atunci materialul de mai jos este ceea de ce aveți nevoie. Vă prezentăm cel mai simplu și rapid mod, în care obțineți niște turte delicioase cu șuncă, rumene și extrem de apetisante. Acestea sunt perfect pentru a fi servite atât la micul dejun, cât și ca gustare. Experimentați cu ingredientele pentru umplutură și bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu fascinant.

INGREDIENTE

-200 ml de chefir

-150 g de cașcaval

-0.5 linguriță de sare

-250 g de șuncă

-400 g de făină

-1 linguriță de zahăr

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 ou

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați chefirul cald (la temperatura camerei) într-un bol mai adânc. Adăugați bicarbonatul de sodiu, sarea, zahărul și oul. Amestecați.

2. Adăugați în bol cașcavalul ras. Amestecați.

3. Treptat, adăugați făina cernută și amestecați bine după fiecare porție. Frământați un aluat omogen și elastic. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei pentru 20 de minute.

4. Tăiați șunca pai subțire. La dorință, o puteți da prin răzătoarea mare.

5. Împărțiți aluatul în porții mici și redați-i fiecărei o formă rotundă.

6. Întindeți fiecare bilă de aluat într-o turtă (nu prea subțire) și așezați pe mijloc o porție de umplutură. Lipiți marginile și apăsați-o puțin cu mâinile. Redați-i forma dorită.

7. Așezați turtele într-o tigaie încinsă cu ulei (cu partea lipită orientată în jos). Prăjiți-le pe ambele părți, până se rumenesc.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1