Turte delicioase la cuptor – nimeni nu crede că le prepar atât de simplu!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de turte la cuptor cu ceapă. Deliciul aromat poate fi servit în loc de pâine, ar fi perfect și apetisant alături de o farfurie de ciorbă, bucate din carne sau pește. Rețeta este foarte bună, deoarece aluatul se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap – doar amestecați ingredientele. Ca rezultat veți obține niște turte la cuptor aromate, rumene și foarte gustoase, ideale pentru a vă bucura familia dragă.

INGREDIENTE  

– 0,5 kg de ceapă

– 3 ouă

– 400 g de făină cernută

– 100 g de unt

– 8 g de drojdie uscată

– 130 ml de apă caldă

– fire de ceapă verde după gust

– 0,5 ardei gras

– 0,5 linguriță de ierburi de Provence

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– semințe de susan

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele subțiri. Puneți ceapa tăiată în bolul mixerului și potriviți-o cu sare, zahăr și ierburi de Provence. Amestecați și frecați ușor ceapa condimentată cu mâinile.

2. Spălați niște fire de ceapă verde, zvântați-le folosind prosopul de hârtie și tăiați-le mărunt. Ardeiul gras tăiați-l cuburi mici. Puneți legumele în bolul cu ceapa condimentată. Amestecați compoziția.

3. Adăugați în bolul cu ingrediente untul, preventiv topit și spargeți 2 ouă.

4. Amestecați într-un bol aparte făina cernută cu drojdia uscată.

5. Adăugați ingredientele uscate în bolul mixerului. Mixați compoziția timp de 1 minut, apoi turnați apa caldă. Omogenizați ingredientele timp de încă 1 minut. Opriți mixerul.

6. Acoperiți bolul cu un prosop și puneți-l la un loc cald. Lăsați-l pentru 40-45 de minute.

7. Alegeți o formă de copt mare cu diametrul de 28 cm sau 3 forme mici cu diametrul de 18 cm. Ungeți formele cu ulei vegetal, folosind pensula de silicon.

8. Răspândiți aluatul prin forme și uniformizați-l folosind spatula. Ungeți suprafața aluatului cu ou bătut. Presărați turtele cu semințe de susan.

9. Dați formele la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 35-40 de minute, până se vor rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Opriți cuptorul și mai lăsați deliciul apetisant timp de 5 minute în interior. Așezați turtele aromate pe un platou și serviți-le cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1