Turte dulci cu ciocolată, pe bază de lapte – cea mai simplă rețetă pentru un desert special.

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de turte dulci de casă. Turtele dulci de casă este un desert clasic, de la care au pornit toate derivatele gustoase de care ne bucurăm astăzi. Desertul care ne aduce aminte de copilărie se poate face foarte ușor și destul de rapid.

INGREDIENTE  

– 500 g de făină cernută

– 5 linguri pudra de cacao

– 1 gălbenuș

– 200 g de zahăr

– 250 ml de lapte cald

– 30 ml de ulei vegetal

– 10 g praf de copt

– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ 

– 100 g de zahăr pudră

– 1 linguriță suc de lămâie

– 1 albuș

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați zahărul într-un castron adânc. Apoi turnați laptele cald, uleiul vegetal și adăugați 1 gălbenuș. Mixați bine compoziția, folosind telul, până se va dizolva zahărul.

2. Încorporați pudra de cacao în făina cernută, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine ingredientele uscate, folosind spatula.

3. Adăugați treptat ingredientele uscate în bolul cu compoziția omogenă. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat ușor lipicios.

4. Puneți aluatul pe masa înfăinată și mai frământați-l timp de 3-4 minute. Împărțiți aluatul în 3-4 părți egale și modelați din fiecare un cilindru. Tăiați fiecare formă cilindrică în bucăți egale. Modelați biluțe din acestea.

5. Aranjați biluțele într-o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Aplatizați ușor fiecare biluță.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Apoi scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească.

7. Pregătiți glazura: combinați albușul cu zahărul pudră într-un bol. Turnați sucul de lămâie și bateți ingredientele, timp de 1-2 minute, folosind mixerul, până obțineți o compoziție omogenă.

8. Decorați turtele dulci cu glazura delicioasă și lăsați-le să se răcească complet. Aranjați turtele apetisante pe un platou și serviți-le cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1