În pragul sărbătorilor de iarnă vă îndemnăm să vă bucurați familia cu cele mai delicioase și aromate turte dulci. Vă prezentăm o rețetă deosebit de simplă, cu ajutorul căreia veți obține niște turte dulci cu ghimbir și scorțișoară, deosebit de savuroase. Pregătiți-le împreună cu familia și copiii pentru a vă bucura din plin de atmosfera de sărbătoare. Acestea sunt perfecte pentru a fi servite la masa de sărbătoare, pentru a fi oferite în calitate de cadou sau folosite la decorul pomului de Crăciun.
INGREDIENTE
-115 g de unt moale (la temperatura camerei)
-65 g de zahăr brun (sau zahăr tos)
-1 ou
-155 g de miere
-0.5 linguriță de scorțișoară
-0.5 linguriță de ghimbir măcinat
-0.5 linguriță de nucșoară
-0.5 linguriță de piper negru măcinat
-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
-375 g de făină
Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
1. Într-un bol amestecați untul moale cu zahărul brun. Folosiți un mixer la viteză medie.
2. Amestecați până obțineți o masă omogenă. Cu cât mai mici vor fi cristalele de zahăr, cu atât mai netede vor fi turtele.
3. Adăugați în bol 1 ou și mierea. Pentru un plus de aromă, puteți folosi miere de tei (100 g) și miere de hrișcă (55 g).
4. Adăugați în bol scorțișoara, ghimbirul măcinat, nucșoara, piperul negru și bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul în interacțiune cu mierea va face turtele mai pufoase.
5. Treptat, adăugați făina cernută. Amestecați bine după fiecare porție de făină, cu ajutorul unei spatule. Pentru mixer aluatul deja este prea dens.
6. Adăugați făină până aluatul va deveni ai dens și nelipicios.
7. Redați-i aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider pentru cel puțin 1 oră. La dorință, acesta poate fi dat la frigider peste noapte sau chiar la congelator.
8. Împărțiți aluatul în jumătate. Aranjați o porție de aluat pe un fragment de hârtie de copt (doar pe o jumătate).
9. Acoperiți aluatul cu a doua jumătate de hârtie și întindeți-l într-un blat, cu grosimea de 3-5 mm.
10. Decupați turtele cu ajutorul unor forme speciale. Adunați aluatul rămas și iarăși întindeți-l într-un blat. Important este să nu-l încălziți prea tare. Cel mai bine e să dați aluatul la frigider până pregătiți celelalte prăjituri.
11. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 175°C. Aranjați turtele pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie.
12. Coaceți turtele timp de 7-12 minute. Timpul de coacere depinde de grosimea blatului, temperatura aluatului și proprietățile tehnice a fiecărui cuptor în parte. Turtele sunt gata când părțile laterale au început să se rumenească. Dacă preferați prăjituri mai crocante, coaceți-le puțin mai mult. Dacă doriți turte moi și fragede, coaceți-le timp de 5 minute.
Notă: La dorință, presărați turtele cu zahăr pudră.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!