Turte pita cu buzunărel – o gustare specială, perfectă pentru orice umplutură!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de turte-pita cu ”buzunărel”, asemănătoare cu turtele grecești – nedospite și coapte la tigaia uscată. Se prepară foarte simplu, rapid, din cele mai accesibile ingrediente, sunt apetisante și delicioase. Puteți umple pita cu cărniță, salată proaspătă sau servi cu sosul preferat.

INGREDIENTE 

– 350 g + 20 g de făină cernută

– 1 linguriță de sare

– 2 linguri de ulei vegetal

– 200 ml de apă fierbinte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Cerneți într-un bol 350 g de făină.

2. Adăugați într-un pahar cu apă fierbinte 1 linguriță de sare și amestecați.

3. Turnați apa sărată în bolul cu făină și adăugați 2 linguri de ulei vegetal. Amestecați aluatul, folosind o spatulă sau lingură, până se răcește puțin, apoi frământați-l cu mâinile. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios.

4. Așezați aluatul pe suprafața de lucru și mai frământați-l timp de 1-2 minute. Modelați din aluatul obținut o bilă și așezați-l într-o pungă alimentară. Lăsați aluatul timp de 20 de minute să se odihnească.

5. Luați bila de aluat și așezați-o pe masa înfăinată. Frământați puțin aluatul și redați-i o formă cilindrică.

6.  Împărțiți aluatul în 8 părți egale (a câte 70 g fiecare). Formați din aluatul împărțit biluțe și puneți-le în punga alimentară. Lăsați biluțele să se odihnească timp de 10 minute.

7. Luați o bilă, așezați-o pe masa înfăinată și întindeți din ea un blat, cu diametrul de aproximativ 15-16 cm. Presărați bine blatul de aluat cu făină cernută. Procedați similar cu biluțele rămase.

8. Încingeți tigaia. Coaceți turta, timp de 1 minut, până se va rumeni ușor, apoi întoarceți-o pe partea opusă și coaceți-o încă 1 minut. La acest moment va începe deja să se formeze ”buzunărelul”. Întoarceți turta pe partea cealaltă și veți vedea cum aceasta se umflă. Peste 20 de secunde iarăși întoarceți-o (turta se va lăsa în jos). Coaceți pita încă timp de 20-30 de secunde.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1