Turte pufoase, pe bază de chefir!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de turte cu umplutură. Veți obține niște turte foarte apetisante și pufoase. Aluatul pentru turte se prepară pe bază de chefir, foarte simplu și rapid. Chiar veți primi o mare plăcere lucrând cu el – este un aluat universal. Umplutura o puteți alege după gust, fie sărată sau chiar dulce. Uimiți familia dragă cu surprize foarte gustoase.

INGREDIENTE ALUAT

– 500 ml de chefir

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 ou

– 2 linguri de ulei vegetal

– 500-550 g de făină cernută

– 50 g de unt

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

OPȚIUNI PENTRU UMPLUTURĂ 

– crenvurști sau șuncă cu cașcaval

– varză înăbușită

– ciuperci

– piureu de cartofi

– brânză de vaci cu verdeață

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol chefirul cu bicarbonatul de sodiu și amestecați. Apoi spargeți în bolul cu ingrediente oul și adăugați uleiul vegetal. Amestecați ușor compoziția.

2. Cerneți făina și adăugați-o în bolul cu compoziția obținută. Omogenizați aluatul, folosind spatula, apoi puneți-l pe masa înfăinată și frământați-l cu mâinile. Ar trebui să obțineți un aluat moale, ușor lipicios.

3. Modelați o bilă din aluat, acoperiți-o cu prosop și lăsați-o pentru 10-15 minute să se odihnească.

4. Puneți aluatul pe masa înfăinată. Redați-i aluatului o formă cilindrică și împărțiți-l în 8-10 părți egale. Modelați bile din aluatul împărțit.

5. Luați o bilă, presărați-o cu puțină făină și întindeți o turtă cu grosimea de aproximativ 0,5-0,7 cm. Puneți pe centrul turtei umplutura preferată. Apoi aduceți marginile turtei spre centru și lipiți-le. Aplatizați ușor turta. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă. Lăsați turtele timp de 5-10 minute să se odihnească.

6. Prăjiți turtele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, sub capac, până vor fi gata – rumene și frumoase.

7. Ungeți fiecare turtă cu puțin unt, apoi aranjați-le într-un teanc. Acoperiți gustarea delicioasă cu un prosop și lăsați-o pentru 10-15 minute.

8. Turtele apetisante sunt gata. Serviți-le cu cea mai mare plăcere.

Notă: La dorință, puteți prepara turtele rumene și apetisante chiar și fără umplutură. Umplutura dulce, de asemenea se potrivește de minune.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1