Turte rumene și aromate cu carne, la tigaie – niciodată nu vă veți sătura de ele!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de turte cu umplutură, la tigaie. Aceste turte apetisante reprezintă o gustare tradițională din regiunea Uzbecă, care mereu este preparată cu mare dragoste și poftă. Gustarea este foarte savuroasă și aromată, perfectă pentru gustul bărbaților. Unde mai pui, se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. Gătiți și uimiți familia dragă cu delicii apetisante, preparându-le din cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 400 g de făină cernută

– 250 ml de apă caldă

– 1 linguriță de sare

– 4 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 500 g carne tocată de vită

– 2 cartofi

– 1 ceapă

– sare după gust

– 1 legătură de ceapă verde

– 1 legătură de mărar

– coriandru după gust

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1,5-2 lingurițe de boia roșie

– 1 linguriță de chimion

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: amestecați într-un bol făina cernută cu sarea. Apoi adăugați 3 linguri de ulei vegetal și turnați treptat apa caldă în bolul cu ingredientele uscate. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și lipicios. Adăugați 1 lingură de ulei vegetal și iar frământați aluatul.

2. Modelați din aluatul finit o bilă, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l timp de 1 oră să se odihnească.

3. Pregătiți ingredientele pentru umplutură: fierbeți cartofii până sunt gata, apoi fărâmițați-i, folosind furculița. Curățați 1 ceapă și dați-o prin răzătoarea mare. Spălați și zvântați ceapa verde și mărarul, apoi tăiați verdeața mărunt.

4. Combinați într-un bol cartofii zdrobiți cu ceapa rasă, carnea tocată și verdeața. Potriviți după gust umplutura cu condimente și adăugați 2 linguri de ulei vegetal. Mixați bine umplutura. Modelați chifteluțe din umplutura obținută.

5. Luați aluatul și puneți-l pe masa înfăinată. Mai frământați puțin aluatul, apoi împărțiți-l în 12 părți egale. Modelați biluțe din aluatul împărțit.

6. Luați o bilă de aluat, aplatizați-o, formând o turtă mică și puneți pe centrul acesteia 1 chifteluță. Aduceți marginile aluatului spre centru, acoperind umplutura. Lipiți-le bine. Obțineți iarăși o bilă. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

7. Aplatizați fiecare bilă umplută, modelând câte o turtă. Prăjiți turtele pe ambele părți într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mic, sub capac, până se vor rumeni frumos. Așezați deliciul apetisant pe o farfurie și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1