Turtițe rumene cu crenvurști și cașcaval – o rețetă ce vă ajută în orice situație!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de turtițe delicioase cu umplutură. Această rețetă este o descoperire extraordinară pentru cei care nu dispun de timp suficient pentru a găti. Gustarea se prepară foarte simplu și rapid, chiar fără bătăi de cap. Veți obține niște turtițe gustoase și apetisante, ce se servesc cu o mare poftă.

INGREDIENTE  

– 320 g de făină cernută

– 1/2 lingură de sare

– 1/2 lingură de zahăr

– 1/2 lingură bicarbonat de sodiu

– 100 g de cașcaval

– 250 ml de chefir

– 220 g de crenvurști (5 buc)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol făina cernută cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Mixați ingredientele uscate, folosind spatula.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Puneți cașcavalul ras în bolul cu ingredientele uscate. Amestecați compoziția, apoi turnați chefirul. Frământați aluatul.

3. Dați crenvurștii prin răzătoarea mică.

4. Luați o parte mică de aluat și puneți-o pe masa înfăinată. Aplatizați aluatul, formând o turtă, apoi puneți pe centrul acesteia 1-2 linguri de crenvurști rași. Uniți marginile aluatului în formă de pungă și lipiți-le pe centru. Întoarceți turta pe partea opusă și iar aplatizați-o. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

5. Prăjiți turtele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, a câte 4-5 minute, la foc mic. Așezați deliciul rumen și apetisant pe o farfurie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1